SAP SCM Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to SAP SCM. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP SCM Mock Test IV

Q 1 - In Supply Chain process, it includes the chain of entities involved in the planning, procurement, production and ANSWER of products?

A - Distribution

B - Supply

C - Demand

D - Transport

Answer : A

Answer : D

Answer : B

Q 4 - When a model is deleted, it also remove all the planning versions that has been created for the model?

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

You can also delete model/planning version. If you have the authorization to delete. When a model is deleted, it also remove all the planning versions that has been created for this model.

Q 5 - Which of the following transaction can be used to check inconsistency of stocks and location products?

A - SAPAPO/OM_REORG_DAILY

B - /SAPAPO/TS_LCM_REORG

C - /SAPAPO/OM17

D - /SAPAPO/DM_PEGKEY_REORG

Answer : C

Q 6 - To use SAP F&R, which of the following master data should exists in the system?

A - Product

B - Supply network

C - Calendar

D - Procurement cycle

E - All of these

Answer : E

Explanation

To use SAP F&R, you have to ensure that following master data should exists in the system −

  • Product
  • Supply network
  • Calendar
  • Procurement cycle
  • Location product
  • Location

Q 7 - Supply Chain process is linked to which of the following discipline?

A - Marketing

B - Logistics

C - Operations

D - Finance

Answer : B

Q 8 - After MRP run, which of the following gets created in Planning?

A - Production Order & Planned Order

B - Purchase Order

C - None of the above

D - Scheduling Lines

Answer : A

Q 9 - Which of the following SCM master data is related to material requirement planning and provides the list of components to produce the product?

A - Bills of Material BOM

B - Material Master

C - Work Center

D - Routing

Answer : A

Explanation

Bills of material master data is related to material requirement planning and provides the list of components to produce the product.

Answer : C

Q 11 - When goods are issued, system decreases the inventory of components at the storage location in Production Planning system?

A - True

B - False

Answer : A

Q 12 - SAP SCM is integrated with which of the following modules?

A - Material Management

B - Sales and Distribution

C - Controlling

D - SAP QM

E - All of the above

Answer : E

Q 13 - Which of the following is used to fill the demand and supply gap in Production process?

A - BOM

B - MRP run

C - Work Center

D - Routing

Answer : B

Explanation

MRP run or planning run is an engine which is used to fill demand and supply gap. Issues & Receipts are called MRP Elements.

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 A
2 D
3 B
4 A
5 C
6 E
7 B
8 A
9 A
10 C
11 A
12 E
13 B
sap_scm_questions_answers.htm
Advertisements