SAP SCM Mock Test


Advertisements


This section presents you various set of Mock Tests related to SAP SCM. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP SCM Mock Test I

Q 1 - Which of the following module deals with activities associated in transformation of goods from raw material, movement of goods to end users and information work flows?

A - Sales and Distribution

B - Supply Chain Management

C - Warehouse Management

D - Production Planning

Answer : B

Answer : D

Explanation

SAP Supply Chain Management is one of the key module in SAP ERP and controls Production Planning, business forecasting and demand planning, and helps the organization to manage their supply chain process in a dynamic environment.

Q 3 - Which of the following is not a key attribute of Supply Chain Management process?

A - Inventory Control

B - Goods Movement

C - Logistics

D - Customer power

Answer : D

Answer : D

Explanation

The primary applications are SAP General Areas, SAP Supply Network Collaboration SNC, SAP Extended Warehouse Management EWM, Advanced Planning and Optimization (APO), Forecasting and Replenishment FRE and SAP Transportation Management TM.

Q 5 - In which of planning strategy, stock is produced without sales order and is used to meet customer demands in future?

A - Make to Stock Planning strategy

B - Make to Order Planning strategy

C - Demand Management

D - None of the above

Answer : A

Explanation

Make to Stock Planning strategy (MTS)

This is planning strategy where stock is produced without sales order. It is used to meet customer demands in future.

Q 6 - In MTO planning strategy, finish products are not produced until you receive sales order from a customer?

A - True

B - False

Answer : A

Answer : A

Explanation

When you use Planning strategy 10, only PIR quantity is considered for MRP run and sales order are completely ignored. In this PIR requirement type LSF and is reduced when you deliver stock to customer.

Q 8 - Functions related to Supply Chain management in SAP ERP system are all of the following except?

A - Supply chain planning

B - Supply chain execution

C - Supply chain collaboration

D - Supply chain cooperation

E - Supply chain coordination

Answer : D

Explanation

SC Collaboration

This is used to help in making collaborative forecasts and agreements.

SC Planning

This is used to generate the operational plans as per current and relevant data in the system.

SC coordination

This component in Supply Chain is used to coordinate the exchange of data and information between different business units.

SC Execution

This is used to ensure that you execute the supply chain plans in the best possible manner to get the desired result.

Q 9 - In a manufacturing enterprise, which of the following is not a part of Internal Supply chain management?

A - Procurement Cycle

B - Sales and Distribution Cycle

C - Marketing Cycle

D - Manufacturing Cycle

Answer : C

Q 10 - Which of the following movement type is used for Goods Receipt in to Warehouse?

A - 101

B - 102

C - 103

D - 122

Answer : A

Q 11 - In SCM, which of the following process deals with demand planning to link to Customer Relationship Management CRM to get data related to customer campaigns?

A - Forecasting

B - Supply Network Planning

C - Production Planning and Detailed Scheduling

D - All of the above

Answer : A

Explanation

Forecasting

To perform demand planning and forecasting, you can link to Customer Relationship Management CRM to get data related to customer campaigns, etc.

Supply Network Planning SNP

To view organization as a network of locations and to check stock projections and stock keeping criteria. Calculations in SNP drive dependent requirements down to supplying locations production and receiving stores.

Production Planning and Detailed Scheduling

This is to check the dependent requirements from locations within the supply network, passed down from SNP.

This is linked with Material Requirement Planning MRP in Production Planning, which determines the inbound material required to complete a production order.

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 B
2 D
3 D
4 D
5 A
6 A
7 A
8 D
9 C
10 A
11 A
12 E

sap_scm_questions_answers.htm

Advertisements
E-Books Store