SAP BODS Mock Test


Advertisements


This section presents you various set of Mock Tests related to SAP BODS. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP BODS Mock Test I

Q 1 - Which of the following is not a component in Data services?

A - Management console

B - Designer

C - Adapters

D - Job Servers

E - BI Launchpad

Answer : E

Explanation

Data Services component include −

  • Job Server
  • Adapters
  • Real-time Services
  • Address Server
  • Management Console
  • Designer
  • Repository
  • Engines
  • Access Server

Q 2 - Which of the following component is responsible for extraction, transformation and load of data using Data Service designer?

A - Work Flow

B - Data Flow

C - Replication job

D - Error Flow

Answer : B

Explanation

Data flows extract, transform, and load data. Everything having to do with data, including reading sources, transforming data, and loading targets, occurs inside a data flow.

Answer : D

Q 4 - Which of the following is used to setup a connection to database in Data Services?

A - Data Store

B - Owner

C - Template table

D - Query transformation

Answer : A

Explanation

In Data services, data store is used to set up a connection to source and target database.

Q 5 - Which of the following is not a datastore type in SAP Data services?

A - Application datastore

B - Database datastore

C - Replication datastore

D - Adapter datastore

Answer : C

Explanation

Three types of datastore in Data Services −

  • Application
  • Database
  • Adapter

Q 6 - In SAP Data services, file format is a type of datastore?

A - True

B - False

Answer : B

Explanation

File format defines the set of properties to define structure of a flat file.

Q 7 - Which of the following is responsible for holding user defined objects, metadata and transformation rules in Data services?

A - Datastore

B - Repository

C - Replication Job

D - Engine

E - Adapter

Answer : B

Explanation

Data Service repository stores all the user defined objects, meta data and transformation rules.

Q 8 - Which of the following is not a component of web application layer in Data service architecture?

A - Data Service Management Console

B - Designer

C - CMC

D - Information steward

E - Job Server

Answer : E

Q 9 - Which of the following is not a repository type in Data Services architecture?

A - Local

B - Central

C - Shared

D - Profiler

Answer : C

Explanation

There are three type of repositories in Data Services −

  • Local
  • Central
  • Profiler

Q 10 - Which of the following is used to contain object definition in Data services?

A - Reusable Objects

B - Repository

C - Object Library

D - Engine

Answer : C

Explanation

An object library is used to contain object definition and when an object is dragged and dropped from library, a new reference to an existing object is created.

Q 11 - Which of the following tool of Data Services is used to manage user access and security feature?

A - CMC

B - Job Server

C - Adapter

D - CMS Repository

Answer : A

Explanation

BODS depends on Central Management console (CMC) for user access and security feature. This is applicable to the 4.x version. In the previous version, it was done in Management Console.

Q 12 - Which of the following repository is used to control version management of objects and is used for multiuser development?

A - Local

B - Central

C - Profiler

D - Shared

Answer : B

Explanation

Central Repository − It is used to control the version management of the objects and is used for multiuse development. Central Repository stores all the versions of an application object. Hence, it allows you to move to previous versions.

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 E
2 B
3 D
4 A
5 C
6 B
7 B
8 E
9 C
10 C
11 A
12 B

sap_bods_questions_answers.htm

Advertisements
E-Books Store