Current Affairs August 2017 - Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs August 2017. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - The President of India, Shri Ram Nath Kovind hosted an ‘At Home’ reception for freedom fighters on the occasion of _____?

A - Quit India Movement

B - Independence day

C - Republic day

D - None

Answer : A

Q 2 - Quality Council of India (QCI) surveyed almost all rural households and reported that cities _____ and ____ topped the charts?

A - Madhya Pradesh and Chandigarh

B - Kerala and Madhya Pradesh

C - Kerala and Chandigarh

D - Kerala and Haryana

Answer : D

Q 3 - Justice Dipak Misra appointed as 45th Chief Justice of India replacing Justice _______?

A - HS Thorat

B - MH Mishra

C - J S Kesari

D - J S Khehar

Answer : D

Q 4 - Pakistan's 'Mother Teresa' _______passed away?

A - Rauf Paffi

B - Ruth Pfau

C - Marianne D’souza

D - None

Answer : B

Q 5 - Shri Prabhat Kumar, (IFS 1991), presently Ambassador of India to Colombia has been appointed as the next Ambassador of India to the Republic of_______?

A - New York

B - Geneva

C - Kazakhstan

D - Pakistaan

Answer : C

Q 6 - The 15th meeting of the Foreign Ministers of BIMSTEC countries was held in__________?

A - Pokhra, Nepal

B - Kathmandu, Nepal

C - New Delhi, India

D - Dhaka, Sri Lanka

Answer : B

Q 7 - A committee on Household Finance was appointed by central bank ‘RBI’. Committee is chaired by___________?

A - Dr Neel kamal Sahay

B - Rauf D’souza

C - Varun Goenka

D - Dr Tarun Ramadorai

Answer : D

Q 8 - ____________were awarded Police Medals on the occasion of the Independence Day?

A - 990 personnel

B - 900 personnel

C - 90 personnel

D - 190 personnel

Answer : A

Q 9 - Which of the following states received 52 Police Medal for Gallantry, highest among all?

A - Uttar Pradesh

B - Andhra Pradesh

C - Arunachal Pradesh

D - Himachal Pradesh

Answer : B

Q 10 - Which of the following state government in union with Facebook launched 'SheMeansBusiness' Program?

A - Punjab

B - Karnataka

C - Haryana

D - Odisha

Answer : D



Advertisements