SAP SD Mock Test


Advertisements


This section presents you various set of Mock Tests related to SAP SD. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP SD Mock Test I

Q 1 - Which of the following is not a component in SAP Sales and Distribution?

A - Sales Support

B - Production Planning

C - Billing Related

D - Foreign Trade

Answer : B

Explanation

Key components in SAP Sales and Distribution module are −

  • Customer and Vendor master data
  • Sales Support
  • Shipping of material
  • Sales Activities
  • Billing related
  • Transportation of products
  • Credit Management
  • Contract Handling and Management
  • Foreign Trade
  • Information System

Q 3 - While creating customer master data, which of the following T-Code is used to create master data with company code level and data is stored in tables KNA1 and KNB1?

A - XD01

B - VD01

C - FD01

D - All of the above

Answer : C

Explanation

T-Code: XD01/VD01/FD01

Note that if you use −

XD01 − This Includes sales area in customer master and data is stored in tables KNA1, KNB1 and KNVV.

VD01 − This Includes sales area & data will be stored in tables KNA1, KNB1 and KNVV and there is no Company code data in this.

FD01 − This is company code level & data is stored in tables KNA1 and KNB1.

Q 4 - Which of the following shows a partner type in a business process?

A - Customer

B - Vendor

C - Sales Personnel

D - Contact Person

E - All of the above

Answer : E

Q 5 - Which of the following is not a partner function for partner type Customer (CU)?

A - Sold to Party

B - Ship to Party

C - Contact Person

D - Payer

E - Bill to Party

Answer : C

Explanation

Partner function for partner type Customer (CU)

  • Sold-To-Party
  • Ship-To –Party
  • Bill-To-Party
  • Payer

Q 6 - You have implemented SAP in your company and now you want to put all your stocks in SD system. Which of the following movement type is used for receiving goods with Purchase Order?

A - Movement type 561

B - Movement type 501

C - Movement type 601

D - All of the above

Answer : B

Explanation

For this use T-Code MB1C Movement Type: 561 this is for Good receipts without reference.

Movement Type 501 this is used for receiving goods with Purchase Order

Q 7 - Which of the following shows a customer account group type that can be created in SAP S&D?

A - Domestic Customer

B - International customer

C - One Time Customer

D - All of the above

Answer : D

Explanation

There are different types of customer account group that can be created.

GroupName
X001Domestic Customers
X002Export Customers
X003One Time Customers

Q 8 - While creating a Sales order, if you don’t mention Sales area, where does the system take the sales area?

A - Product Master

B - Customer Info Record

C - Customer Master

D - Vendor master

Answer : C

Q 9 - When you create Sales order, which of the following Customer partner function is used to determine the plant?

A - Bill to Party

B - Ship to Party

C - Sold to Party

D - Sales Personnel

Answer : B

Q 10 - To perform availability check in Sales area life cycle, which of the following object of enterprise structure is used?

A - Company Code

B - Customer Master

C - Sales Personnel

D - Plant

E - Sales Organization

Answer : D

Q 12 - Which of the following activity comes under presales activities in Sales and distribution?

A - Inquiries

B - Quotation

C - Sales order

D - A & B

E - A, B & C

Answer : D

Explanation

There are two types of presales activities in Sales and distribution −

Inquiries Inquiries received from customers like If a product is available, costing of product, delivery of a product, etc.

Quotation This is legal document to the customer for delivery of goods and services.

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 B
2 D
3 C
4 E
5 C
6 B
7 D
8 C
9 B
10 D
11 D
12 D

sap_sd_questions_answers.htm

Advertisements
E-Books Store