Current Affairs October 2019 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs October 2019. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - United Nations' (UN) International Day of Older Persons is observed annually on _______.

A - October 1

B - October 10

C - October 5

D - October 11

Answer : A

Q 2 - ________ launched YSR Vahana Mitra scheme which provides Rs.10,000 allowance to self-employed drivers of the state.

A - Uttar Pradesh

B - Chhatisgarh

C - Nagaland

D - Andhra Pradesh

Answer : D

Q 3 - ______ became first female player to complete 20 years in international cricket.

A - Ekta Bisht

B - Mithali Raj

C - Harmanpreet Kaur

D - Jhulan Goswami

Answer : B

Q 4 - Bastian Schweinsteiger who took retirement from his sports, is a sports person of ________.

A - Volleyball

B - Cricket

C - Basket ball

D - Football

Answer : D

Q 5 - _______ won BWF Korea Open 2019.

A - Kento Momota

B - Chou Tien

C - Ratchakok Intanon

D - Both a and b

Answer : A

Q 6 - Who among the following won BWF World tour title?

A - Priyanshu Rajawat

B - Lakshya Sen

C - Ben Strauss

D - Both b and c

Answer : B

Q 7 - Who among the following became most followed leader on Instagram?

A - Narendra Modi

B - Joko Widodo

C - Donald Trump

D - Barack Obama

Answer : A

Q 8 - India ranked _____ in Global Hunger Index 2019.

A - 95th

B - 111th

C - 102nd

D - 100th

Answer : C

Q 9 - Alicia Alonso who passed away recently was a famous _______.

A - Sports person

B - Author

C - Cuba Politician

D - Ballet Dancer

Answer : D

Q 10 - Which of the following countries has announced to withdraw from OPEC in Jan 2020?

A - Venezuela

B - Equatorial Guinea

C - Nigeria

D - Ecuador

Answer : D

Advertisements