Current Affairs Oct 2017 - Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs October 2017. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Union Cabinet approved International Association of Marine Aids to Navigation and Lighthouse Authorities (IALA) to change its status from Non-Governmental Organization (NGO) to___________________.

A - International Governmental Organization

B - National Governmental Organization

C - Intra-Governmental Organization

D - Inter-Governmental Organization

Answer : D

Q 2 - ‘Rashtriya Ekta Diwas’ is observed on _______.

A - 31st October

B - 31st November

C - 1st October

D - 3rd October

Answer : B

Q 3 - E-Office system has been introduced in 22 departments at the state secretariat in state _______.

A - Uttarakhand

B - Telangana

C - Uttar Pradesh

D - Bihar

Answer : C

Q 4 - Under fourth bi-monthly monetary policy released, Monetary Policy Committee (MPC) decided to keep the policy repo rate under the liquidity adjustment facility (LAF) unchanged at ____________.

A - 6.0%

B - 6.6%

C - 5%

D - 6.7%

Answer : A

Q 5 - A Turtle Sanctuary is going to be set up in _____________.

A - Delhi

B - Panaji

C - Ahmedabad

D - Allahabad

Answer : D

Q 6 - World Safe Cities Index 2017 was topped by __________.

A - Osaka

B - Madrid

C - Tokyo

D - Sydney

Answer : C

Q 7 - The United Nations' (UN) International Day of Older Persons is observed annually on __________.

A - October 5th

B - October 10

C - October 1

D - October 8th

Answer : C

Q 8 - India signed $300 million loan with ADB to promote further Fiscal Reforms in ________________.

A - West Bengal

B - Rajasthan

C - Mizoram

D - Nagaland

Answer : A

Q 9 - India beat ________ by 2-1 in a thrilling finale to win the 2017 Asia Cup Hockey tournament held in Dhaka, Bangladesh.

A - Australia

B - Pakistan

C - South Korea

D - Malaysia

Answer : D

Q 10 - A four-day Naval Commanders’ Conference was held in __________.

A - Mumbai

B - New Delhi

C - Hyderabad

D - Chandigarh

Answer : B

Useful Video Courses


Video

Current Electricity

48 Lectures 9.5 hours

Mr. Pradeep Kshetrapal

Video

Alternating Current

20 Lectures 6.5 hours

Mr. Pradeep Kshetrapal

Video

Magnetic Effect of Electric Current

39 Lectures 7.5 hours

Mr. Pradeep Kshetrapal

Advertisements