Current Affairs November 2019 - Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs November 2019. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Dustlik-2019 is a military exercise between ________ and _________.

A - Uzbekistan and Japan

B - Saudi Arabia and India

C - Uzbekistan and China

D - Uzbekistan and India

Answer : D

Q 2 - ___________ will host the 2023 Men's Hockey World Cup.

A - India

B - Spain

C - Australia

D - Netherlands

Answer : A

Q 3 - ____________ was sworn-in as the first Lt. Governor of Union Territory of Ladakh.

A - Nandan Sahai

B - Umang Narula

C - Radha Krishna Mathur

D - S S Khandare

Answer : C

Q 4 - Sudhir Dar who passed away recently was a famous_____.

A - Cartoonist

B - Singer

C - Artist

D - Orator

Answer : A

Q 5 - ____________ has held the title for the world’s most polluted city in the latest edition of Guinness World Records.

A - Nabih Saleh, Bahrain

B - Ulaanbaatar, Mongolia

C - Riyadh, Saudi Arabia

D - Kanpur, India

Answer : D

Q 6 - _________ was honored with 27th Ekalabya award for year 2019.

A - Jeremy Lalrinnunga

B - Jhilli Dalabehera

C - Achinta Sheuli

D - Rakhi Halder

Answer : B

Q 7 - International cherry blossom festival 2019 was celebrated in _______.

A - Dispur, Assam

B - Shillong, Meghalaya

C - Srinagar, Kashmir

D - Kollam, Kerela

Answer : B

Q 8 - ____________ topped team rankings in freestyle category with 28 medals in U-15 Asian Wrestling Championships.

A - India

B - Pakistan

C - Kazakhstan

D - Japan

Answer : A

Q 9 - ________ has topped the quality of tap water ranking released by the Bureau of Indian Standards (BIS).

A - Dehradun

B - Chennai

C - Delhi

D - Mumbai

Answer : D

Q 10 - ______will host the 25th United Nations Climate Change summit (COP25) from December 2 to 13.

A - Madrid

B - Goa

C - Paris

D - Bangkok

Answer : A

Advertisements