Current Affairs January 2019 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs January 2019. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Anindita Neogy Anaam honored with _______________ award on January 2, 2019.

A - Sangeet Natak Akademi Award

B - Nritya Ratna Award

C - National Nritya Shiromani award

D - Both a & b

Answer : C

Q 3 - Indian Space Research Organization launched ________ to engage students with Space science.

A - Samwad with Students

B - Samridhi with Students

C - Sanskar with Students

D - Sarvgyan with Students

Answer : A

Q 4 - __________ elected as the new President of Venezuela on January 11, 2019.

A - Octavio Lepage

B - Rafael Caldera

C - Nicolas Maduro

D - Carlos Andrs Prez

Answer : C

Q 5 - International Chamber of Media and Entertainment Industry (ICMEI) have signed a Memorandum of Understanding (MoU) with _________.

A - China

B - Japan

C - Korea

D - Mongolia

Answer : D

Q 6 - Which among the following airports is listed as worlds busiest airport in terms of counting the international travelers?

A - London Airport

B - Dubai Airport

C - Atlanta Airport

D - Shanghai Airport

Answer : B

Q 7 - Recently Prime Minister Mr. Narendra Modi inaugurated National Museum of Indian Cinema in ________.

A - Hyderabad

B - New Delhi

C - Mumbai

D - Pune

Answer : C

Q 8 - Which among the following states became first state to adopt 10% quota for economically weaker sections?

A - Maharashtra

B - Gujarat

C - Uttar Pradesh

D - Bihar

Answer : B

Q 9 - ISRO Chairman Confirmed Rs 10,900 Crore Approval for Development of _____ SLV in Next 4 Years.

A - 40

B - 45

C - 25

D - 20

Answer : A

Q 10 - As per the recent report prepared by the World Bank and the Department of Industrial Policy and Promotion in reference to ease of doing business _______ is topped among Indian states.

A - Karnataka

B - Kerala

C - Telangana

D - Andhra Pradesh

Answer : C

Advertisements