Current Affairs April 2018 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs April 2018. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Who among the following was number one in ATP rankings?

A - Novak Djokovic

B - Jimmy Connors

C - Roger Federer

D - Rafael Nadal

Answer : D

Q 2 - Who among the following took over as the Secretary General of the apex industry body, Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry (FICCI)?

A - Dilip Chenoy

B - Jim Bridenstine

C - PP Malhotra

D - Charles Bolden

Answer : A

Q 3 - The Government of India, the Government of Madhya Pradesh and the World Bank signed a ________loan agreement for the Madhya Pradesh Rural Connectivity Project.

A - $210 million

B - $21 billion

C - $2100 million

D - $21 million

Answer : A

Q 4 - Which of the following smart city became first to run on 100% Renewable Energy during daytime?

A - Daman and Diu

B - GIFT city

C - Diu Smart City

D - Pune smart city

Answer : C

Q 5 - State bank of India to invest Rs 80 bn in hydropower project of_________.

A - Nepal

B - Bangladesh

C - India

D - Sri Lanka

Answer : A

Q 6 - According to the Steel Users Federation of India (SUFI), which of the following is the largest producer of crude steel in the world.

A - Japan

B - India

C - China

D - Germany

Answer : C

Q 7 - Conference on water, environment and climate change was held in ________.

A - Nepal

B - China

C - India

D - Afghanistan

Answer : A

Q 8 - R K Dorendra Singh, who passed away recently was a famous ____?

A - Actor

B - Singer

C - Sports person

D - Politician

Answer : D

Q 9 - Sitanshu Yashaschandra was honoured with 2017 Saraswati Samman for his outstanding work in collection of verses (poetry) titled______.

A - Shabdh-Nishabdh

B - Vakhar

C - Vakhratund Mahakaaya

D - Jatayu

Answer : B

Q 10 - __________became first Indian javelin thrower to win gold for India at CWG 2018.

A - Mary Kom

B - Jitu Rai

C - Manu Bhanker

D - Neeraj Chopra

Answer : D

Advertisements