SAP SCM Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP SCM. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Answer : D

Explanation

The primary applications are SAP General Areas, SAP Supply Network Collaboration SNC, SAP Extended Warehouse Management EWM, Advanced Planning and Optimization (APO), Forecasting and Replenishment FRE and SAP Transportation Management TM.

Answer : A

Explanation

When you use Planning strategy 10, only PIR quantity is considered for MRP run and sales order are completely ignored. In this PIR requirement type LSF and is reduced when you deliver stock to customer.

Q 3 - In SCM, which of the following process deals with demand planning to link to Customer Relationship Management CRM to get data related to customer campaigns?

A - Forecasting

B - Supply Network Planning

C - Production Planning and Detailed Scheduling

D - All of the above

Answer : A

Explanation

Forecasting

To perform demand planning and forecasting, you can link to Customer Relationship Management CRM to get data related to customer campaigns, etc.

Supply Network Planning SNP

To view organization as a network of locations and to check stock projections and stock keeping criteria. Calculations in SNP drive dependent requirements down to supplying locations production and receiving stores.

Production Planning and Detailed Scheduling

This is to check the dependent requirements from locations within the supply network, passed down from SNP.

This is linked with Material Requirement Planning MRP in Production Planning, which determines the inbound material required to complete a production order.

Answer : B

Explanation

NetChange in planning horizon

This run considers the requirement in predefined planning horizon and not like net change which check the future requirements.

In this run, system consider only those material which has undergone some changes from their last MRP run.

Q 5 - In SAP SCM, which of the following master data is used to define sequence of activities performed at work center?

A - BOM

B - Material Master

C - Work Center

D - Routing

Answer : D

Explanation

Routing defines sequence of activities performed at work center. Routing plays in important role in calculating production cost, machine time and labor time.

Q 6 - To perform Goods issue reversal, what is the movement type?

A - 261

B - 262

C - 263

D - 264

Answer : B

Q 7 - In CIF integration model, to transfer data from R/3 system to SAP SCM what is PDS usage type?

A - PP/DS

B - PP/DS subcontracting

C - SNP & SNP subcontracting

D - None of the above

Answer : C

Explanation

In CIF integration model, you should select PDS type as SNP or SNP subcontracting. This allow R/3 data to be transferred to SAP SCM system and SNP PDS is generated from it in Supply Chain system.

Q 8 - Which of the following is not a member of SCM process normally?

A - Retailer’s Creditor

B - Wholesaler

C - Producer

D - Customer

Answer : D

Q 9 - To use SAP F&R, which of the following master data should exists in the system?

A - Product

B - Supply network

C - Calendar

D - Procurement cycle

E - All of these

Answer : E

Explanation

To use SAP F&R, you have to ensure that following master data should exists in the system −

  • Product
  • Supply network
  • Calendar
  • Procurement cycle
  • Location product
  • Location

Q 10 - Which of the following is used to fill the demand and supply gap in Production process?

A - BOM

B - MRP run

C - Work Center

D - Routing

Answer : B

Explanation

MRP run or planning run is an engine which is used to fill demand and supply gap. Issues & Receipts are called MRP Elements.


sap_scm_questions_answers.htm

Advertisements