SAP PI Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP PI. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which of the following is not a capability of SAP PI system?

A - Connectivity

B - Routing

C - Mapping

D - ETL

Answer : D

Explanation

Connectivity

Using SAP PI, you can connect different applications and systems that has different technical way of communication. It provides you with variety of adapters that allows you to connect applications based on different protocols like HTTPS or Remote Function call RFC.

Routing

Routing define the rules for flow of messages between different systems at run time.

Mapping

As SAP PI is used to connect different applications or systems in a distributed environment that can be set up between different companies so there is a possibility that structure of data exchange between two components differs from each other.

Mapping determines structure of data in a source system to structure of data in target system and conversion rules that are applied on data between source and target system.

Q 2 - Which of the following is not a UI tool under Enterprise Service Repository ESR in PI system?

A - Enterprise Service Builder

B - Web UI

C - Service Registry

D - Integration Builder

Answer : D

Explanation

Under Enterprise Service Repository, you can see different UI tools- Enterprise Service Builder and Web UI and Service Registry.

Q 3 - In System Landscape directory, which of the following can be used to view and define systems and servers?

A - Technical Systems

B - Business Systems

C - Software components

D - None of these

Answer : A

Explanation

Under Landscape, you can find below options −

  • Technical Systems − You can view and define systems and servers.

  • Landscapes − You can view and configure group of systems.

  • Business Systems − You can view and configure business systems for use in Process Integration.

Software Catalog

  • Products − To view products in SAP software catalog.

  • Software components − To view software components in SAP Software catalog.

Q 4 - In SAP PI, Enterprise Service Repository what is the cardinality between message type and data type?

A - 1:1

B - 1:n

C - 1:2

D - None of these

Answer : B

Q 5 - In SAP PI system, which of the following design objects are not mandatory?

A - Message types

B - Data type

C - Service Interfaces

D - Mapping & Integration processes

E - None of the above

Answer : D

Explanation

Below table defines common design objects, their functions and use in a scenario −

Design Object Mandatory Function
Integration scenarios No It is used to bundle all necessary design objects
Message types Yes It is used to encapsulate data types
Data types Yes It is used to describe structure of data to be exchanged
Service Interfaces Yes It encapsulates message types and parameters
Mapping No Mapping of message
Integration processes No It defines ccBPM workflows

Q 6 - In SAP PI system, Web Services Reliable Messaging (WS-RM) protocol is implemented in?

A - Java Stack on Integration engine

B - Java stack of SLD

C - ABAP stack of Integration engine

D - ABAP stack of SLD

Answer : C

Explanation

WS Adapter

This adapter is used to provide the connectivity with WS providers and WS consumers according to the standard Web Services Reliable Messaging (WS-RM) protocol. SAP has developed the WS-RM protocol with its own inbox, which is implemented in the ABAP stack on the Integration Engine.

Q 7 - Which of the following T-code is used to open Integration builder?

A - SXMB_IFR

B - SXMB_MONI

C - SXI_CACHE

D - SWF_XI_SWI1

Answer : A

Q 8 - In an Inbound IDOC process, you don’t need a partner profile to determine further processing?

A - True

B - False

Answer : B

Q 9 - Which of the following can be used to process HTTP requests?

A - HTTP

B - HTML

C - XML

D - ABAP

Answer : D

sap_pi_questions_answers.htm

Useful Video Courses


Video

SAPUI5 Online Training

25 Lectures 6 hours

Sanjo Thomas

Video

SAP Webi Online Training

Most Popular

26 Lectures 2 hours

Neha Gupta

Video

SAP Basis Online Training

30 Lectures 2.5 hours

Sumit Agarwal

Video

SAP C4C Online Training

30 Lectures 4 hours

Sumit Agarwal

Video

SAP MM Online Training

14 Lectures 1.5 hours

Neha Malik

Video

SAP WM Online Training

13 Lectures 1.5 hours

Neha Malik

Advertisements