Writing Expressions Using Exponents Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Writing Expressions Using Exponents. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Rewrite 6 × 6 × 6 × 6, using an exponent.

A - 63

B - 46

C - 64

D - 66

Answer : C

Explanation

Step 1:

Here 6 is being multiplied four times.

Step 2:

So 6 × 6 × 6 × 6 = 64

Q 2 - Rewrite 9 × 9 × 9 × 9 × 9, using an exponent.

A - 95

B - 94

C - 59

D - 95

Answer : A

Explanation

Step 1:

Here 9 is being multiplied five times.

Step 2:

So 9 × 9 × 9 × 9 × 9 = 95

Q 3 - Rewrite 2 × 2 × 2 × 2 × 2 × 2, using an exponent.

A - 25

B - 26

C - 62

D - 26

Answer : B

Explanation

Step 1:

Here 2 is being multiplied six times.

Step 2:

So 2 × 2 × 2 × 2 × 2 × 2 = 26

Q 4 - Rewrite 13 × 13 × 13, using an exponent.

A - 132

B - 313

C - 134

D - 133

Answer : D

Explanation

Step 1:

Here 13 is being multiplied 3 times.

Step 2:

So 13 × 13 × 13 = 133

Q 5 - Rewrite 11 × 11 × 11 × 11 × 11, using an exponent.

A - 511

B - 113

C - 115

D - 114

Answer : C

Explanation

Step 1:

Here 11 is being mulitplied five times.

Step 2:

So 11 × 11 × 11 × 11 × 11 = 115

Q 6 - Rewrite 8 × 8 × 8 × 8 × 8 × 8, using an exponent.

A - 68

B - 86

C - 85

D - 87

Answer : B

Explanation

Step 1:

Here 8 is being multiplied six times.

Step 2:

So 8 × 8 × 8 × 8 × 8 × 8 = 86

Q 7 - Rewrite 4 × 4 × 4 × 4 × 4 × 4 × 4, using an exponent.

A - 47

B - 46

C - 48

D - 47

Answer : A

Explanation

Step 1:

Here 4 is being multiplied seven times.

Step 2:

So 4 × 4 × 4 × 4 × 4 × 4 × 4 = 47

Q 8 - Rewrite 5 × 5 × 5 × 5 × 5 × 5 × 5 × 5 × 5, using an exponent

A - 58

B - 510

C - 95

D - 59

Answer : D

Explanation

Step 1:

Here 5 is being multiplied nine times.

Step 2:

So 5 × 5 × 5 × 5 × 5 × 5 × 5 × 5 × 5 = 59

Q 9 - Rewrite 3 × 3 × 3 × 3 × 3 × 3 × 3 × 3 × 3 × 3, using an exponent.

A - 39

B - 310

C - 311

D - 312

Answer : B

Explanation

Step 1:

Here 3 is being multiplied ten times.

Step 2:

So 3 × 3 × 3 × 3 × 3 × 3 × 3 × 3 × 3 × 3 = 310

Q 10 - Rewrite 17 × 17 × 17 × 17, using an exponent.

A - 173

B - 174

C - 175

D - 174

Answer : B

Explanation

Step 1:

Here 17 is being multiplied four times.

Step 2:

So 17 × 17 × 17 × 17 = 174


writing_expressions_using_exponents.htm

Advertisements
E-Books Store