Rounding to Tens or Hundreds Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Rounding to Tens or Hundreds. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Round 647 to the nearest ten.

A - 647

B - 650

C - 640

D - 648

Answer : B

Explanation

Step 1:

Since the ones digit 7 is > 5, we add 1 to 4 and get 647 rounded to nearest ten as 650.

Step 2:

So 647 is rounded up to 650

Q 2 - Round 723 to the nearest hundred.

A - 700

B - 800

C - 720

D - 730

Answer : A

Explanation

Step 1:

Since the tens digit 2 is < 5, we drop the digits 2 and 3 and get 723 rounded to nearest hundred as 700.

Step 2:

So 723 rounds down to 700.

Q 3 - Round 393 to the nearest ten.

A - 380

B - 395

C - 390

D - 400

Answer : C

Explanation

Step 1:

Since the ones digit 3 is < 5, we drop it and get 393 rounded to nearest ten as 390.

Step 2:

So 393 rounds down to 390.

Q 4 - Round 453 to the nearest hundred.

A - 500

B - 450

C - 460

D - 400

Answer : A

Explanation

Step 1:

Since the tens digit is 5, we add 1 to 4 and get 453 rounded to nearest hundred as 500.

Step 2:

So 453 rounds up to 500.

Q 5 - Round 219 to the nearest ten.

A - 215

B - 210

C - 200

D - 220

Answer : D

Explanation

Step 1:

Since the ones digit 9 is > 5, we add 1 to 1 and get 219 rounded to nearest ten as 220.

Step 2:

So 219 rounds up to 220.

Q 6 - Round 1124 to the nearest hundred.

A - 1120

B - 1125

C - 1100

D - 1200

Answer : C

Explanation

Step 1:

Since the tens digit 2 is < 5, we drop the digits 2 and 4 and get 1124 rounded to nearest hundred as 1100.

Step 2:

So 1124 rounds down to 1100.

Q 7 - Round 1364 to the nearest hundred.

A - 1300

B - 1400

C - 1360

D - 1370

Answer : B

Explanation

Step 1:

Since the tens digit 6 is > 5, we add 1 to 3 and get 1364 rounded to nearest hundred as 1400.

Step 2:

So 1364 rounds up to 1400.

Q 8 - Round 1043 to the nearest ten.

A - 1040

B - 1000

C - 1050

D - 1045

Answer : A

Explanation

Step 1:

Since the ones digit 3 is < 5, we drop it and get 1043 rounded to nearest ten as 1040.

Step 2:

So 1043 rounds down to 1040.

Q 9 - Round 1567 to the nearest ten.

A - 1500

B - 1560

C - 1570

D - 1600

Answer : C

Explanation

Step 1:

Since the ones digit 7 is > 5, we add 1 to 6 and get 1567 rounded to nearest ten as 1570.

Step 2:

So 1567 rounds up to 1570.

Q 10 - Round 1902 to the nearest hundred.

A - 1800

B - 1850

C - 1920

D - 1900

Answer : D

Explanation

Step 1:

Since the tens digit 0 is < 5, we drop the digits 0 and 2 and get 1902 rounded to nearest hundred as 1900.

Step 2:

So 1902 rounds down to 1900.


rounding_to_tens_or_hundreds.htm

Advertisements