Introduction to Parentheses Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Introduction to Parentheses. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Evaluate (3 + 12) ÷ 5

A - 2

B - 3

C - 4

D - 5

Answer : B

Explanation

Step 1:

,p>Simplifying the parentheses

(3 + 12)= 15

Step 2:

Dividing

(3 + 12) ÷ 5 = 15 ÷ 5 = 3

Step 3:

So (3 + 12) ÷ 5 = 3

Q 2 - Evaluate 84 ÷ (9 + 5)

A - 3

B - 4

C - 5

D - 6

Answer : D

Explanation

Step 1:

,p>Simplifying parentheses

(9 + 5) = 14

Step 2:

Dividing

84 ÷ (9 + 5) = 84 ÷ 14 = 6

Step 3:

So 84 ÷ (9 + 5) = 6

Q 3 - Evaluate (5 + 19) ÷ 8

A - 3

B - 4

C - 5

D - 6

Answer : A

Explanation

Step 1:

Simplifying the parentheses

(5 + 19) = 24

Step 2:

Dividing

(5 + 19) ÷ 8 = 24 ÷ 8 = 3

Step 3:

So (5 + 19) ÷ 8 = 3

Q 4 - Evaluate 36 ÷ (8 + 10)

A - 2

B - 3

C - 4

D - 5

Answer : A

Explanation

Step 1:

Simplifying the parentheses

(8 + 10) = 18

Step 2:

Dividing

36 ÷ (8 + 10) = 36 ÷ 18 = 2

Step 3:

So 36 ÷ (8 + 10) = 2

Q 5 - Evaluate (6 + 18) ÷ 4

A - 3

B - 4

C - 5

D - 6

Answer : D

Explanation

Step 1:

Simplifying the parentheses

(6 + 18) = 24

Step 2:

Dividing

(6 + 18) ÷ 4 = 24 ÷ 4 = 6

Step 3:

So (6 + 18) ÷ 4 = 6

Q 6 - Evaluate 28 ÷ (9 − 5)

A - 5

B - 6

C - 7

D - 8

Answer : C

Explanation

Step 1:

Simplifying the parentheses

(9 − 5) = 4

Step 2:

Dividing

28 ÷ (9 − 5) = 28 ÷ 4 = 7

Step 3:

So 28 ÷ (9 − 5) = 7

Q 7 - Evaluate (16 − 1) ÷ 3

A - 6

B - 5

C - 7

D - 8

Answer : B

Explanation

Step 1:

Simplifying the parentheses

(16 − 1) = 15

Step 2:

Dividing

(16 − 1) ÷ 3 = 15 ÷ 3 = 5

Step 3:

So (16 − 1) ÷ 3 = 5

Q 8 - Evaluate (24 − 9) ÷ 3

A - 3

B - 4

C - 5

D - 6

Answer : C

Explanation

Step 1:

Simplifying the parentheses

(24 − 9) = 15

Step 2:

Dividing

(24 − 9) ÷ 3 = 15 ÷ 3 = 5

Step 3:

So (24 − 9) ÷ 3 = 5

Q 9 - Evaluate 4 × (7 − 2)

A - 20

B - 22

C - 24

D - 26

Answer : A

Explanation

Step 1:

Simplifying the parentheses

(7 − 2) = 5

Step 2:

Multiplying

4 × (7 − 2) = 4 × 5 = 20

Step 3:

So 4 × (7 − 2) = 20

Q 10 - Evaluate (9 + 13) ÷ 11

A - 1

B - 2

C - 4

D - 5

Answer : B

Explanation

Step 1:

Simplifying the parentheses

(9 + 13) = 22

Step 2:

Dividing

(9 + 13) ÷ 11 = 22 ÷ 11 = 2

Step 3:

So (9 + 13) ÷ 11 = 2


introduction_to_parentheses.htm

Advertisements
E-Books Store