Ordering Large Numbers Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Ordering Large Numbers. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Order the following numbers from the least to the greatest

168,231; 6,169; 84,270; 133,523

A - 6,169 < 84,270 < 133,523 < 168,231

B - 6,169 < 84,720 < 133,523 < 168,231

C - 6,169 < 84,270 < 132,523 < 168,231

D - 6,169 < 84,270 < 133,523 < 169,231

Answer : A

Explanation

Step 1:

The four digit number 6,169 is the smallest number

Step 2:

The next bigger number is the five digit number 84,270

Step 3:

Of the two six digit numbers since 3 < 6; 133,523 < 168,231

Step 4:

So 6,169 < 84,270 < 133,523 < 168,231

Q 2 - Order the following numbers from the least to the greatest

561,065; 51,223; 344,092; 9,632

A - 9,633 < 51,223 < 344,092 < 561,065

B - 9,632 < 52,223 < 344,092 < 561,065

C - 9,632 < 51,223 < 344,092 < 561,065

D - 9,632 < 51,223 < 344,092 < 561,605

Answer : C

Explanation

Step 1:

The four digit number 9,632 is the smallest number

Step 2:

The next bigger number is the five digit number 51,223

Step 3:

Of the two six digit numbers since 3 < 5; 344,092 < 561,065

Step 4:

So 9,632 < 51,223 < 344,092 < 561,065

Q 3 - Order the following numbers from the least to the greatest

409,111; 5,347; 30,432; 36,435

A - 5,347 < 30,432 < 36,436 < 409,111

B - 5,347 < 30,432 < 36,435 < 409,111

C - 5,347 < 30,432 < 36,435 < 409,121

D - 5,347 < 30,422 < 36,435 < 409,111

Answer : B

Explanation

Step 1:

The four digit number 5,347 is the smallest number

Step 2:

Of the two five digit numbers since 0 < 6; 30,432 < 36,435

Step 3:

The six digit number 409,111 is the largest number.

Step 4:

5,347 < 30,432 < 36,435 < 409,111

Answer : D

Explanation

Step 1:

The four digit number 3,965 is the smallest number

Step 2:

The next number is the five digit number 78,964

Step 3:

Of the two six digit numbers since 3 < 4; 341,905 < 451,718

So 3,965 < 78,964 < 341,905 < 451,718

Q 5 - Order the following numbers from the least to the greatest

443,567; 83,123; 1972; 595,987

A - 1972 < 83,123 < 443,567 < 595,986

B - 1972 < 83,123 < 443,566 < 595,987

C - 1972 < 83,123 < 443,567 < 595,987

D - 1972 < 83,122 < 443,567 < 595,987

Answer : C

Explanation

Step 1:

The four digit number 1,972 is the smallest number

Step 2:

The next bigger number is the five digit number 83,123

Step 3:

Of the two six digit numbers since 4 < 5; 443,567 < 595,987

Step 4:

So 1972 < 83,123 < 443,567 < 595,987

Q 6 - Order the following numbers from the least to the greatest

134,242; 86,654; 8451; 271,982

A - 8451 < 86,654 < 134,242 < 271,982

B - 8451 < 85,654 < 134,242 < 271,982

C - 8451 < 86,654 < 124,242 < 271,982

D - 8451 < 86,654 < 134,242 < 270,982

Answer : A

Explanation

Step 1:

The four digit number 8,451 is the smallest number

Step 2:

The next bigger number is the five digit number 86,654

Step 3:

Of the two six digit numbers since 1 < 2; 134,242 < 271,982

Step 4:

8451 < 86,654 < 134,242 < 271,982

Q 7 - Order the following numbers from the least to the greatest

262,239; 7612; 16,231; 340,453

A - 7612 < 16,232 < 262,239 < 340,453

B - 7612 < 16,231 < 262,249 < 340,453

C - 7612 < 16,231 < 262,239 < 340,453

D - 7612 < 16,231 < 262,239 < 340,553

Answer : C

Explanation

Step 1:

The four digit number 7,612 is the smallest number

Step 2:

The next bigger number is the five digit number 16,231

Step 3:

Of the two six digit numbers since 2 < 3; 262,239 < 340,453

Step 4:

7612 < 16,231 < 262,239 < 340,453

Q 8 - Order the following numbers from the least to the greatest

245,137; 29,784; 234,787; 9438

A - 9438 < 29,784 < 234,787 < 245,137

B - 9428 < 29,784 < 234,787 < 245,137

C - 9438 < 29,784 < 224,787 < 245,137

D - 9438 < 28,784 < 234,787 < 245,137

Answer : A

Explanation

Step 1:

The four digit number 9,438 is the smallest number

Step 2:

The next bigger number is the five digit number 29,784

Step 3:

Of the two six digit numbers since 3 < 4; 234,787 < 245,137

Step 4:

So 9438 < 29,784 < 234,787 < 245,137

Q 9 - Order the following numbers from the least to the greatest

451,718; 70,765; 6210; 751,905

A - 6310 < 70,765 < 451,718 < 751,905

B - 6210 < 70,765 < 451,718 < 751,905

C - 6210 < 70,765 < 450,718 < 751,905

D - 6210 < 70,865 < 451,718 < 751,905

Answer : B

Explanation

Step 1:

The four digit number 6,210 is the smallest number

Step 2:

The next bigger number is the five digit number 70,765

Step 3:

Of the two six digit numbers since 4 < 7; 451,718 < 751,905

Step 4:

So 6210 < 70,765 < 451,718 < 751,905

Q 10 - Order the following numbers from the least to the greatest

73,147; 52,109; 460,342; 3,972

A - 3,972 < 52,107 < 73,147 < 460,342

B - 3,972 < 52,109 < 73,149 < 460,342

C - 3,972 < 52,109 < 73,147 < 450,342

D - 3,972 < 52,109 < 73,147 < 460,342

Answer : D

Explanation

Step 1:

The four digit number 3,972 is the smallest number

Step 2:

Of the two five digit numbers since 5 < 7; 52,109 < 73,147

Step 3:

The six digit number therefore is the largest number 460,342

Step 4:

So 3,972 < 52,109 < 73,147 < 460,342


ordering_large_numbers.htm

Advertisements