Rounding to Thousands, Ten Thousand, or Hundred Thousand Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Rounding to Thousands, Ten Thousand, or Hundred Thousand. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Round 152,431 to the nearest ten thousand.

A - 152,000

B - 150,000

C - 160,000

D - 155,000

Answer : B

Explanation

Step 1:

Since the thousands digit 2 is < 5, we drop the digits 2 onwards replacing them with zeros.

Step 2:

Then 152,431 rounded to nearest ten thousand is 150,000.

Q 2 - Round 269,524 to the nearest hundred thousand.

A - 200,000

B - 250,000

C - 300,000

D - 270,000

Answer : C

Explanation

Step 1:

Since the ten thousands digit 6 is > 5, we add 1 to 2.

Step 2:

Then 269,524 rounded to nearest hundred thousand is 300,000.

Q 3 - Round 645,713 to the nearest thousand.

A - 646,000

B - 645,000

C - 650,000

D - 600,000

Answer : A

Explanation

Step 1:

Since the hundreds digit 7 is > 5 we add 1 to 5.

Step 2:

Then 645,713 is rounded to nearest thousand as 646,000.

Q 4 - Round 750,438 to the nearest hundred thousand.

A - 700,000

B - 750,000

C - 750,400

D - 800,000

Answer : D

Explanation

Step 1:

Since the ten thousands digit is 5, we add 1 to 7.

Step 2:

Then 750,438 rounded to nearest hundred thousand is 800,000.

Q 5 - Round 436,123 to the nearest ten thousand.

A - 436,000

B - 400,000

C - 440,000

D - 450,000

Answer : C

Explanation

Step 1:

Since the thousands digit 6 is > 5, we add 1 to 4.

Step 2:

Then 436,123 rounded to nearest ten thousand is 440,000.

Q 6 - Round 912,516 to the nearest thousand.

A - 900,000

B - 910,000

C - 912,000

D - 913,000

Answer : D

Explanation

Step 1:

Since the hundreds digit is 5 we add 1 to 2.

Step 2:

Then 912,516 is rounded to nearest thousand as 913,000.

Q 7 - Round 310,689 to the nearest hundred thousand.

A - 300,000

B - 310,000

C - 310,700

D - 311,000

Answer : A

Explanation

Step 1:

Since the ten thousands digit 1 is < 5, we drop digits 1 onwards replacing them with zeros.

Step 2:

Then 310,689 rounded to nearest hundred thousand is 300,000.

Q 8 - Round 860,119 to the nearest hundred thousand.

A - 800,000

B - 900,000

C - 860,000

D - 860,120

Answer : B

Explanation

Step 1:

Since the ten thousands digit 6 is > 5, we add 1 to 8.

Step 2:

Then 860,119 rounded to nearest hundred thousand is 900,000.

Q 9 - Round 162,521 to the nearest thousand.

A - 160,000

B - 162,000

C - 163,000

D - 162,500

Answer : C

Explanation

Step 1:

Since the hundreds digit is 5 we add 1 to 2.

Step 2:

Then 162,521 is rounded to nearest thousand as 163,000.

Q 10 - Round 365,920 to the nearest ten thousand.

A - 370,000

B - 360,000

C - 365,000

D - 366,000

Answer : A

Explanation

Step 1:

Since the thousands digit is 5, we add 1 to 6.

Step 2:

Then 365,920 rounded to nearest ten thousand is 370,000.


rounding_to_thousands_ten_thousand_or_hundred_thousand.htm

Advertisements
E-Books Store