Introduction to Inequalities Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Introduction to Inequalities. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Use <, >, or = to compare the numbers given below −

5953

A - 59 < 53

B - 56 > 53

C - 59 > 53

D - 59 = 53

Answer : C

Explanation

Step 1:

Both numbers have the same tens digits.

Since in ones digits 9 > 3

Step 2:

59 > 53

Q 2 - Use <, >, or = to compare the numbers given below −

6859

A - 68 = 59

B - 68 > 59

C - 68 < 59

D - 69 > 58

Answer : B

Explanation

Step 1:

Since in tens digits 6 > 5

Step 2:

68 > 59

Q 3 - Use <, >, or = to compare the numbers given below −

3943

A - 39 < 43

B - 39 = 43

C - 39 > 43

D - 33 < 49

Answer : A

Explanation

Step 1:

Since in tens digits 3 < 4

Step 2:

39 < 43

Q 4 - Use <, >, or = to compare the numbers given below −

8994

A - 84 < 98

B - 89 > 94

C - 89 = 94

D - 89 < 94

Answer : D

Explanation

Step 1:

Since in tens digits 8 < 9

Step 2:

89 < 94

Q 5 - Use <, >, or = to compare the numbers given below −

8475

A - 84 < 75

B - 84 > 75

C - 84 = 75

D - 85 > 74

Answer : B

Explanation

Step 1:

Since in tens digit 8 > 7

Step 2:

84 > 75

Q 6 - Use <, >, or = to compare the numbers given below −

2944

A - 24 < 49

B - 29 > 44

C - 29 < 44

D - 29 = 44

Answer : C

Explanation

Step 1:

Since in tens digits 2 < 4

Step 2:

29 < 44

Q 7 - Use <, >, or = to compare the numbers given below −

4932

A - 42 > 39

B - 49 = 32

C - 49 < 32

D - 49 > 32

Answer : D

Explanation

Step 1:

Since in tens digits 4 > 3

Step 2:

49 > 32

Q 8 - Use <, >, or = to compare the numbers given below −

3718

A - 37 > 18

B - 37 < 18

C - 37 = 18

D - 38 > 17

Answer : A

Explanation

Step 1:

Since in tens digits 3 > 1

Step 2:

37 > 18

Q 9 - Use <, >, or = to compare the numbers given below −

4848

A - 46 = 46

B - 48 < 48

C - 48 > 48

D - 48 = 48

Answer : D

Explanation

Step 1:

Since in ones digits and tens digits, both numbers are same

Step 2:

48 = 48

Q 10 - Use <, >, or = to compare the numbers given below −

6173

A - 63 < 71

B - 61 = 73

C - 61 < 73

D - 61 > 73

Answer : C

Explanation

Step 1:

Since in tens digits 6 < 7

Step 2:

61 < 73


introduction_to_inequalities.htm

Advertisements
E-Books Store