Introduction to Exponents Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Introduction to Exponents. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Evaluate 27

A - 128

B - 256

C - 64

D - 14

Answer : A

Explanation

Step 1:

Here we multiply 2 seven times

Step 2:

So 27 = 2 × 2 × 2 × 2 × 2 × 2 × 2 = 128

Q 2 - Evaluate 64

A - 216

B - 1296

C - 3636

D - 36

Answer : B

Explanation

Step 1:

Here we multiply 6 four times

Step 2:

So 64 = 6 × 6 × 6 × 6 = 1296

Q 3 - Evaluate 44

A - 128

B - 64

C - 256

D - 16

Answer : C

Explanation

Step 1:

Here we multiply 4 four times.

Step 2:

So 44 = 4 × 4 × 4 × 4 = 256

Q 4 - Evaluate 103

A - 100

B - 30

C - 1000

D - 103

Answer : C

Explanation

Step 1:

Here we multiply 10 three times.

Step 2:

So 103 = 10 × 10 × 10 =1000

Q 5 - Evaluate 73

A - 21

B - 49

C - 147

D - 343

Answer : D

Explanation

Step 1:

Here we multiply 7 three times.

Step 2:

73 = 7 × 7 × 7 = 343

Q 6 - Evaluate 122

A - 24

B - 122

C - 144

D - 148

Answer : C

Explanation

Step 1:

Here we multiply 12 two times.

Step 2:

So 122 = 12 × 12 = 144

Q 7 - Evaluate 35

A - 15

B - 243

C - 125

D - 81

Answer : B

Explanation

Step 1:

Here we multiply 3 five times.

Step 2:

35 = 3 × 3 × 3 × 3 × 3 = 243

Q 8 - Evaluate 253

A - 15625

B - 625

C - 125

D - 75

Answer : A

Explanation

Step 1:

Here we multiply 25 three times.

Step 2:

So 253 = 25 × 25 × 25 = 15625

Q 9 - Evaluate 93

A - 243

B - 27

C - 81

D - 729

Answer : D

Explanation

Step 1:

Here we multiply 9 three times.

Step 2:

93 = 9 × 9 × 9 = 729

Q 10 - Evaluate 54

A - 25

B - 125

C - 625

D - 15625

Answer : C

Explanation

Step 1:

Here we multiply 5 four times.

Step 2:

So 54 = 5 × 5 × 5 × 5 = 625


introduction_to_exponents.htm

Advertisements