Rounding to Hundreds or Thousands Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Rounding to Hundreds or Thousands. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Round 1,650 to the nearest hundred.

A - 1600

B - 1605

C - 1650

D - 1700

Answer : D

Explanation

Step 1:

Since the tens digit is 5, we add 1 to 6.

Step 2:

Then 1650 is rounded to the nearest hundred as 1700.

Q 2 - Round 2,573 to the nearest hundred.

A - 2000

B - 2600

C - 2570

D - 2500

Answer : B

Explanation

Step 1:

Since the tens digit 7 is > 5 we add 1 to 5.

Step 2:

Then 2573 is rounded to the nearest hundred as 2600.

Q 3 - Round 7,517 to the nearest thousand.

A - 7000

B - 7500

C - 8000

D - 7520

Answer : C

Explanation

Step 1:

Since the hundreds digit is 5 we add 1 to 7

Step 2:

Then 7517 is rounded to nearest thousand as 8000.

Q 4 - Round 4,328 to the nearest thousand.

A - 4000

B - 4300

C - 4330

D - 5000

Answer : A

Explanation

Step 1:

Since the hundreds digit 3 is < 5 we drop the digits 3, 2 and 8 replacing them with zeros.

Step 2:

Then 4328 is rounded to nearest thousand as 4000.

Q 5 - Round 9,500 to the nearest thousand.

A - 9000

B - 10000

C - 9500

D - 10500

Answer : B

Explanation

Step 1:

Since the hundreds digit is 5 we add 1 to 9.

Step 2:

Then 9500 is rounded to nearest thousand as 10000.

Q 6 - Round 3,449 to the nearest hundred.

A - 3000

B - 3500

C - 3550

D - 3400

Answer : D

Explanation

Step 1:

Since the tens digit 4 is < 5 we drop 4 and 9 replacing them with zeros.

Step 2:

Then 3449 is rounded to the nearest hundred as 3400.

Q 7 - Round 6,647 to the nearest thousand.

A - 6000

B - 6600

C - 7000

D - 6650

Answer : C

Explanation

Step 1:

Since the hundreds digit 6 is > 5 we add 1 to 6.

Step 2:

Then 6647 is rounded to nearest thousand as 7000.

Q 8 - Round 1,519 to the nearest hundred.

A - 1520

B - 1500

C - 1510

D - 1600

Answer : B

Explanation

Step 1:

Since the tens digit 1 is < 5 we drop 1 and 9 replacing them with zeros.

Step 2:

Then 1519 is rounded to the nearest hundred as 1500.

Q 9 - Round 8,499 to the nearest thousand.

A - 8000

B - 8400

C - 8500

D - 9000

Answer : A

Explanation

Step 1:

Since the hundreds digit 4 is < 5 we drop the digits 4, 9 and 9 replacing them with zeros.

Step 2:

Then 8499 is rounded to nearest thousand as 8000.

Q 10 - Round 2,726 to the nearest hundred.

A - 2730

B - 2700

C - 2720

D - 3000

Answer : B

Explanation

Step 1:

Since the tens digit 2 is < 5 we drop 2 and 6 replacing them with zeros.

Step 2:

Then 2726 is rounded to the nearest hundred as 2700.


rounding_to_hundreds_or_thousands.htm

Advertisements