Current Affairs July 2019 - Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs July 2019. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Lal Ji Tandon and Anusuiya Uikey has been appointed as Governor of state __________and __________ respectively.

A - Madhya Pradesh and Tripura

B - Maharashtra and Gujarat

C - Madhya Pradesh and Chhattisgarh

D - Chhattisgarh and West Bengal

Answer : C

Q 2 - The third edition of Khelo India Youth Games will be held in ________in 2020.

A - Rishikesh, Uttarakhand

B - Lucknow, Uttar Pradesh

C - Shimla, Himachal Pradesh

D - Guwahati, Assam

Answer : D

Q 3 - Who among the following has authored book titled 'Chandra Shekhar- The Last Icon of Ideological Politics’?

A - Harivansh and Ravi Dutt Bajpai

B - Aravind Adiga

C - Arundhiti Roy

D - Dr Krishna Saksena

Answer : A

Q 4 - Who among the following companies topped Fortune Global list of top 500 companies?

A - Walmart

B - China National Petroleum

C - Reliance Industries

D - Sinopec Group

Answer : A

Q 5 - _____________has launched the web tool – ‘Vasool So-Ft’ (Vasool So-Fast) – for digitalising the NPA (non-performing asset) recovery process of the bank.

A - Bank of India

B - HDFC Bank Ltd

C - SBI

D - Karnataka Bank Ltd

Answer : D

Q 6 - Which of the following countries approved 3% tax on online giants such as Google, Amazon and Facebook?

A - France

B - U.S.A

C - U.K.

D - Saudi Arabia

Answer : A

Q 7 - Which of the following countries has been handed over 250 pre-fabricated houses by India for use of displaced returnees under India’s ‘Rakhine State Development Programme’ (RSDP)?

A - Bhutan

B - China

C - Pakistan

D - Myanmar

Answer : D

Q 8 - __________became the first state in India to ensure the conservation of water and have own water policy.

A - Assam

B - Meghalaya

C - Kerala

D - Uttarakhand

Answer : B

Q 9 - Which of the following states annually celebrates Sri Ujjaini Mahankali Bonalu festival?

A - Haryana

B - Andhra Pradesh

C - Telangana

D - Karnataka

Answer : C

Q 10 - USA won the FIFA Women’s World Cup 2019 after defeating _________.

A - Sweden

B - France

C - Netherlands

D - England

Answer : C

Advertisements