Current Affairs July 2018 - Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs July 2018. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - ________ surpassed Russia's Sberbank to become the most valuable bank in the emerging market outside China.

A - SBI bank

B - HDFC bank

C - ICICI bank

D - EXIM bank

Answer : B

Q 2 - Which of the following novels is not part of Man Booker Prize Long List of 13 novels?

A - The Overstory

B - The Character of Everything

C - Warlight

D - Sabrina

Answer : B

Q 3 - The International Tiger Day is celebrated annually on ________.

A - July 29

B - July 20

C - July 2

D - July 9

Answer : A

Q 4 - India to operate 'world’s emptiest airport' of __________.

A - Sri Lanka

B - Bangladesh

C - Philippines

D - Malaysia

Answer : A

Q 5 - Which of the following states approved amendments in stringent provisions of Prohibition & Excise Act 2016?

A - Bihar

B - Nagaland

C - Manipur

D - Vishakhapatnam

Answer : A

Q 6 - Which of the following states topped the states in per capita revenue collection under GST?

A - Himachal Pradesh

B - West Bengal

C - Gujarat

D - Haryana

Answer : D

Q 7 - Behdienkhlam Festival is celebrated in which of the following states?

A - Telangana

B - Meghalaya

C - Sikkim

D - Himachal Pradesh

Answer : B

Q 8 - India’s first private sector unit for manufacturing unmanned air vehicles (UAV) and light bullet proof vehicles (LBPV) will be set up in ________.

A - Gangtok

B - Varanasi

C - Kota

D - Ahmedabad

Answer : C

Q 9 - Which of the following countries has been categorized as one of the “worst human trafficking nations?

A - North Korea

B - South Korea

C - Pakistan

D - Afghanistan

Answer : A

Q 10 - Which of the following countries won WSF-World Junior Squash team championship?

A - Japan

B - England

C - Egypt

D - Germany

Answer : C

Advertisements