Current Affairs Jan 2018 - Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs January 2018. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - HSBC forecasted India's GDP Growth at __________for FY18.

A - 6.6%

B - 6.5%

C - 6.2%

D - 7.5%

Answer : B

Q 2 - Saksham Yadav who passed away recently was a famous ______.

A - Powerlifter

B - Boxer

C - Wrestler

D - Sportsperson

Answer : A

Q 3 - India Ratings and Research has projected the economic growth of India to improve to ______in 2018-19.

A - 8%

B - 6.6%

C - 7.1%

D - 8.8%

Answer : C

Q 4 - The World Economic Forum's (WEF) first 'Readiness for the future of production report', has ranked India at ________ position on a global manufacturing index?

A - 30th

B - 33rd

C - 15th

D - 55th

Answer : A

Q 5 - Who among the following announced withdrawal from United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO)?

A - Netherlands

B - Norway

C - Iceland

D - Israel

Answer : D

Q 6 - The first draft of National Register of Citizens was released by the Registrar General of India, Sailesh, in_______.

A - Punjab

B - Mizoram

C - Manipur

D - Assam

Answer : D

Q 7 - Which of the following countries jointly unveiled a "Special Logo" to mark the launch of the Golden Jubilee celebrations of the establishment of formal diplomatic relations between the two nations?

A - India and Bangladesh

B - Sri Lanka and Nepal

C - India and Bhutan

D - Indiana and Bhutan

Answer : C

Q 8 - The World Braille Day is observed annually on ___________.

A - December 11

B - January 14

C - January 4

D - January 9

Answer : C

Q 9 - According to the Inclusive Development Index released by the World Economic Forum (WEF), India ranks at the ________ place?

A - 62nd

B - 60th

C - 130th

D - 47th

Answer : A

Q 10 - Who among the following was selected as the European Capital of Culture, 2018?

A - Copenhagen

B - Cyprus

C - Lisbon

D - Malta's Valletta

Answer : D



Advertisements