Current Affairs Feb 2018 - Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs February 2018. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - UNESCO celebrates International Mother Language Day (IMLD) annually on __________.

A - February 2

B - February 20

C - February 21

D - February 14

Answer : C

Q 2 - According to Union Budget for the financial year 2018-19, exemption of interest income on bank deposits raised to Rs _________, for senior citizens.

A - 90,000

B - 50,000

C - 80,000

D - 70,000

Answer : B

Q 3 - Hailemariam Desalegn who resigned recently from his duties, is Prime Minister of which of the following countries?

A - Kenya

B - France

C - Denmark

D - Ethiopia

Answer : D

Q 4 - According to a report released by the United Nations Children's Fund (UNICEF), _________is home to the highest newborn mortality rates in the world.

A - India

B - Afghanistan

C - Pakistan

D - Sri Lanka

Answer : C

Q 5 - Cyril Ramaphosa was sworn in as the new President of________.

A - Kenya

B - Zimbabwe

C - South Africa

D - Great Britain

Answer : C

Q 6 - The ______state cabinet has approved a new draft health policy which has made vaccination certificate mandatory for admission to class-I.

A - Punjab

B - Arunachal Pradesh

C - Karnataka

D - Kerala

Answer : D

Q 7 - Government of _______and Ola signed a Memorandum of Understanding (MoU) to pilot an app-based river taxi service.

A - Arunachal Pradesh

B - Vishakhapatnam

C - Kerela

D - Assam

Answer : D

Q 8 - The amount allocated for Dairy Processing and Infrastructure Development Fund (DIDF) under Union Budget 2018-19, is ________.

A - Rs. 10,880 crore

B - Rs. 10,881 crore

C - Rs. 10,481 crore

D - Rs. 10,831 crore

Answer : B

Q 9 - The 2018 Winter Olympics, officially known as the XXIII Olympic Winter Games kicked off in ________.

A - China

B - North Korea

C - South Korea

D - Japan

Answer : C

Q 10 - India has won the ICC Under-19 World Cup defeating __________.

A - Pakistan

B - England

C - Australia

D - South Africa

Answer : C

Advertisements