Current Affairs December 2019 - Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs December 2019. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - ______________ launched 'Madhu' app, an e-learning mobile phone application for school students in learning their lessons through videos and tutorials.

A - Manipur

B - Uttrakhand

C - Nagaland

D - Odisha

Answer : D

Q 2 - The National Assembly of Republic of Mauritius unanimously elected____________, as new President of the island nation Mauritius.

A - Masatsugu Asakawa

B - Prithvirajsing Roopun

C - Shilaka Dsouza

D - Mahendra Rajpaksha

Answer : B

Q 3 - NATO Summit 2019 was organized in __________.

A - India

B - France

C - USA

D - United Kingdom

Answer : D

Q 4 - __________finished on top with 312 medals at 13th South Asian Games 2019.

A - Sri Lanka

B - Nepal

C - China

D - India

Answer : D

Q 5 - __________ topped World Bank’s Ease of Doing Business Report 2020.

A - New Zealand

B - Hong Kong

C - Denmark

D - Singapore

Answer : A

Q 6 - ___________ won the Miss World 2019 title.

A - Manushri Chillar

B - Ophely Mezino

C - Suman Rao

D - Toni-Ann Singh

Answer : D

Q 7 - ________ launched India's first waste exchange platform.

A - Punjab

B - Manipur

C - Madhya Pradesh

D - Tamil Nadu

Answer : D

Q 8 - ____________won 2019 DSC Prize for South Asian Literature.

A - Chetan Bhagat

B - Arundhati Roy

C - Amitabha Bagchi

D - Both a and b

Answer : C

Q 9 - _______ and ______ were named as International Tennis Federation’s (ITF) World Champions in singles for 2019.

A - Timea Babos and Kristina Mladenovic

B - Juan Sebastian Cabal and Robert Farah

C - Ashleigh Barty and Diede de Groot

D - Ashleigh Barty and Rafael Nadal

Answer : D

Q 10 - The Asian Infrastructure Investment Bank’s (AIIB) Board of Directors has approved a USD ______loan to India.

A - 145-billion

B - 14-million

C - 105-million

D - 145-million

Answer : D

Advertisements