Current Affairs December 2018 - Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs December 2018. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Two Day Regional Customs Enforcement Meeting (RCEM) is held in ____________________.

A - New Delhi

B - Hyderabad

C - Goa

D - Vishakhapatnam

Answer : A

Q 2 - Dubai Crown Prince launched the world’s largest Arabic audio library in Dubai on ________.

A - December 6, 2018

B - December 7, 2018

C - December 1, 2018

D - December 3, 2018

Answer : A

Q 3 - Book “Of Counsel: The Challenges of the Modi Jaitley Economy” was written by _____________.

A - Anupam Kher

B - Arvind Subramanian

C - Manmohan Singh

D - b & c both

Answer : B

Q 4 - India’s first Railway university is established in ________.

A - Mumbai

B - Vadodara

C - Indore

D - Chennai

Answer : B

Q 5 - Railway launched new EMU train with 130 Kmph speed on _________.

A - December 18, 2018

B - December 19, 2018

C - December 17, 2018

D - December 20, 2018

Answer : B

Q 6 - International Anti-Corruption Day is observed on ___________.

A - December 9

B - December 16

C - December 12

D - December 24

Answer : A

Q 7 - International Monetary Fund (IMF) has reported that global debt has reached an all-time high of USD _____________ trillion.

A - 184

B - 204

C - 309

D - 194

Answer : A

Q 8 - As per the Oxford Economics report, which among the following cities is ranked the fastest growing cities in the world?

A - New Delhi, India

B - Houston, USA

C - Beijing, China

D - Surat, India

Answer : D

Q 9 - _________ launched ‘One’ card for ease of commute in metro & buses.

A - Delhi government

B - Telangana government

C - Karnataka government

D - Maharashtra government

Answer : A

Q 10 - ______ became the first woman to win Australia’s Greg Norman Medal.

A - Min Woo Lee

B - Clara Lee

C - Minjee Lee

D - Soonam Lee

Answer : C

Advertisements