SAP PI Mock Test


Advertisements


This section presents you various set of Mock Tests related to SAP PI. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP PI Mock Test I

Q 1 - Which of the following is not a capability of SAP PI system?

A - Connectivity

B - Routing

C - Mapping

D - ETL

Answer : D

Explanation

Connectivity

Using SAP PI, you can connect different applications and systems that has different technical way of communication. It provides you with variety of adapters that allows you to connect applications based on different protocols like HTTPS or Remote Function call RFC.

Routing

Routing define the rules for flow of messages between different systems at run time.

Mapping

As SAP PI is used to connect different applications or systems in a distributed environment that can be set up between different companies so there is a possibility that structure of data exchange between two components differs from each other.

Mapping determines structure of data in a source system to structure of data in target system and conversion rules that are applied on data between source and target system.

Q 2 - In SAP PI installation, which of the following installation option provides run time engines-Integration Engine, Business Process Engine, and Advanced Adapter Engine for PI design and configuration?

A - Advance Adapter Engine Extended

B - Dual Usage type

C - Stand alone

D - None of these

Answer : B

Explanation

Dual Usage Type

This installation is based on ABAP and Java and provide tools for designing and configuring integration content and also these run time engines −

  • Integration Engine
  • Business Process Engine
  • Advanced Adapter Engine

Q 3 - In SAP PI architecture, which of the following is used for routing and mapping and provides central integration server services and mapping runtime for source and target system?

A - Runtime Workbench

B - Business Process Engine

C - Integration Engine

D - Central Advanced Adapter Engine AAE

Answer : C

Explanation

Integration Engine

This engine is used for routing and mapping and provides central integration server services. If source structure is different from target structure, integration engine calls mapping runtime as shown in below pic to convert source structure to target structure.

Answer : C

Explanation

In latest releases when SAP PI moved to single stack system, these two adapters are also moved to Java stack adapters and new engine is known as Advanced Adapter Engine AAE.

Q 5 - Which of the following contain objects like mapping, interfaces and process definitions in PI system?

A - Services Registry

B - Enterprise Service Repository

C - System Landscape Directory

D - Integration Directory

Answer : B

Explanation

Enterprise Service Repository is used to store design time repository objects like mapping, interfaces and process definitions in PI system.

Q 6 - In SAP PI system, which of the following acknowledgement type is available for asynchronous communication?

A - ABAP Acknowledgement

B - Java Acknowledgement

C - HTTP Acknowledgement

D - System Acknowledgement

Answer : D

Q 7 - In latest releases of SAP PI, ABAP stack components are modified to work on Java stack so SAP PI needs only Java stack to run and is called single stack system?

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

Java Stack Adapters

RFC adapter, SAP Business Connector adapter, file/FTP adapter, JDBC adapter, JMS adapter, SOAP adapter, Marketplace Adapter, Mail adapter, RNIF adapter, CIDX adapter

ABAP Stack Adapters

IDOC and HTTP adapter

In latest releases when SAP PI moved to single stack system, these two adapters are also moved to Java stack adapters and new engine is known as Advanced Adapter Engine AAE.

Q 8 - In SAP PI system, which of the following conversion parameters are available in the SOAP adapter?

A - File content Conversion

B - Sync/Asynch bridge

C - Keep Headers

D - All of the above

Answer : C

Answer : D

Explanation

In SAP PI, Enterprise Service Repository is used to design and create objects to be used in integration scenario. You can design Interface objects, mapping objects and integration processes.

Interface Objects − Service Interface, Data type and message type

Mapping Objects − Mapping of messages as per sender and receiver data structure

Q 10 - Which of the following is not a UI tool under Enterprise Service Repository ESR in PI system?

A - Enterprise Service Builder

B - Web UI

C - Service Registry

D - Integration Builder

Answer : D

Explanation

Under Enterprise Service Repository, you can see different UI tools- Enterprise Service Builder and Web UI and Service Registry.

Q 12 - In SAP PI integration directory, which of the following configuration is used to determine inbound interface to which message to be sent and interface mapping for processing the message?

A - Sender Agreement

B - Receiver Determination

C - Interface Determination

D - Receiver agreement

Answer : C

Explanation

In Integration directory, you can make four types of configuration −

  • Sender Agreement to determine how the message is transformed by Integration server.

  • Receiver Determination is used to determine information of receiver to whom message to be sent.

  • Interface Determination is used to determine inbound interface to which message to be sent and interface mapping for processing the message.

  • Receiver agreement define how message is transformed and to be processed by receiver.

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 D
2 B
3 C
4 C
5 B
6 D
7 A
8 C
9 D
10 D
11 D
12 C

sap_pi_questions_answers.htm

Advertisements
E-Books Store