SAP ABAP Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to SAP ABAP. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP ABAP Mock Test IV

Q 1 - Which of the following can be used to format the ABAP code written in editor?

A - Pretty Printer

B - Macro

C - Events

D - Smart forms

Answer : A

Explanation

Pretty Printer is used to format the ABAP Code we write in ABAP Editor, like KEYWORDS in Capitals and remaining are in small letters which is also depend on system settings.

Q 2 - In SAP ABAP, SAP memory is a global memory whereas ABAP memory is local memory?

A - True

B - False

Answer : A

Q 3 - Which of the following memory type in ABAP is available for users during entire terminal session?

A - SAP Memory

B - ABAP Memory

C - Both

D - None

Answer : A

Explanation

SAP memory is available to the user during the entire terminal session.

Q 4 - Which of the following data type allows you to assign data type of another object to declaring object?

A - TYPE

B - LINK

C - COPY

D - ASSIGN

Answer : B

Explanation

TYPE Datatype directly to the data object while declaring.

LIKE Datatype of another object to the declaring data object.

Q 5 - Which of the following T-code is used search the fields ABAP table?

A - SE17

B - SE16

C - SE15

D - SE14

Answer : B

Explanation

SE16 is a data browse and it is used to view the contents of the table

Q 6 - Which of the following receive the request from client and assigns the request to one of the work process?

A - Roll Area

B - Dispatcher

C - ABAP Processor

D - All of the above

Answer : B

Explanation

Dispatcher receives the request from client and assigns the request to one of the work process

Roll area Each work process works in a particular memory that memory is known as RoleArea, which consists of User context and session data.

ABAP Processor is an interpreter which can execute logic.

Q 7 - Which of the below work process in R/3 system provides lock mechanism?

A - Dialog

B - Update

C - Enqueue

D - Spool

Answer : C

Explanation

Dialog or Online (processes only one request at a time).

Update (primary or secondary)

Enqueue (Lock mechanism).

Spool (generated online or during back ground processing for printing).

Q 8 - Which of the following table type can't be buffered?

A - Transparent table

B - Pool table

C - Cluster Table

D - All of the above

Answer : C

Explanation

Buffer means memory area, table buffer means the table information is available on the application server. When you call data from database table, it will come from application server. Transparent tables and pool tables are buffered, while cluster table cannot be buffered.

Q 9 - Which of the following contain fields from several tables and can be built on cluster tables, transparent tables and pooled tables?

A - Database Index

B - Match Code

C - Both of these

D - None of these

Answer : B

Explanation

Database Index contains fields from one table while Match Code contain fields from several tables. Match code objects can be built on cluster tables, transparent tables and pooled tables.

Q 10 - Which of the following can be used to store control data such as screen sequences or program parameters?

A - Pool tables

B - Cluster Table

C - Transparent Table

D - None

Answer : A

Explanation

Pooled tables are logical tables, which must be assigned to a table pool when they are defined. Pooled tables can be used to store control data (such as screen sequences or program parameters).

Q 11 - Which of the following is/are modularization technique in ABAP/4?

A - Subroutine

B - Source code module

C - Functions

D - A & B

E - All of the above

Answer : E

Explanation

When a program contains the same or similar blocks of statements or it is required to process the same function several times, we can avoid redundancy by using modularization techniques. By modularizing an ABAP/4 programs, you can make them easy to read and improve their structure. Modularized programs are also easier to maintain and to update.

Below are modularization technique in ABAP/4 −

  • Source code module
  • Subroutines
  • Functions

Q 12 - In which of update type, match code data is accessed using a database view?

A - Type A

B - Type P

C - Type I

D - Type L

Answer : C

Explanation

In Update type I, access to the match code data is managed using a database view.

Q 13 - You can create an ABAP program that only contain subroutines?

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

You can create ABAP/4 program which only contain subroutines.

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 A
2 A
3 A
4 B
5 B
6 B
7 C
8 C
9 B
10 A
11 E
12 C
13 A
sap_abap_questions_answers.htm
Advertisements