SAP ABAP Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to SAP ABAP. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP ABAP Mock Test III

Q 1 - To create new dynamic programs during the runtime of an ABAP program, which of the below must be used?

A - Internal Table

B - Modularization

C - Dimension Table

D - Sorted Table

Answer : A

Q 2 - If an error occurs during generation of subroutine pool, which of the below contains the name of the program in which the error possibly occurred?

A - MESSAGE<mess>

B - INCLUDE<incl>

C - LINE<line>

D - WORD<word>

E - OFFSET<offs>

Answer : B

Q 3 - When you want the user to enter either a single value for a field or fields, or to enter selection criteria, which of the below screen type can be used?

A - Dialog Screens

B - Custom Screens

C - Selection Screens

D - All of the above

Answer : C

Q 4 - When we run Open SQL statement, the system field SY-SUBRC returns which of the below value If operation is successful?

A - 0

B - 1

C - 2

D - 3

Answer : A

Q 5 - Which of the below transaction is used to call Context builder and to create a new context?

A - SE34

B - SE35

C - SE33

D - SE36

Answer : C

Q 6 - Dialog programs are of which of program type?

A - Type B

B - Type 1

C - Type M

D - Type *

E - Type S

Answer : C

Q 7 - ABAP contains a series of statements that allow you to leave an event block. Which of the below is specifically used to leave a GET event block?

A - STOP

B - REJECT

C - CHECK

D - EXIT

Answer : B

Q 8 - Which of the following cannot be modified using an ABAP dictionary?

A - Function Groups

B - Search help

C - Lock Objects

D - All of the above

Answer : A

Answer : D

Explanation

You should buffer a table when it is read frequently and data changes slowly.

Q 10 - Which of the following statement is correct about views?

A - You can buffer Views

B - Views cannot be buffered

C - A view contains data

D - None of the above

Answer : A

Q 11 - Which of the following tool can be used to organize development projects in ABAP workbench?

A - Change and Transport System

B - Function Groups

C - Process Blocks

D - Customizing Requests

Answer : A

Explanation

The Change and Transport System (CTS) is a tool that helps you to organize development projects in ABAP Workbench and in Customizing, and then transport the changes between SAP Systems and clients in your system landscape.

Q 12 - Which of the following database provides read-only access to a group of related tables to an ABAP/4 program?

A - Relational Database

B - No SQL database

C - Logical database

D - None

Answer : C

Explanation

To read data from a database tables we use logical database. A logical database provides read-only access to a group of related tables to an ABAP/4 program.

Q 13 - Which of the following can be called from both the program in which it is defined and from other programs?

A - Macro

B - Subroutine

C - Function

D - All of the above

Answer : B

Explanation

Macros can only be used in the program that are defined in and only after the definition are expanded at compilation/generation. Subroutines (FORM) can be called from both the program that are defined in and other programs.

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 A
2 B
3 C
4 A
5 C
6 C
7 B
8 A
9 D
10 A
11 A
12 C
13 B
sap_abap_questions_answers.htm
Advertisements