SAP ABAP Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to SAP ABAP. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP ABAP Mock Test II

Q 1 - What is the transaction code to open ABAP editor to create or change ABAP program?

A - SE80

B - SE38

C - SE59

D - SE48

Answer : B

Q 2 - In a chained statement in ABAP program, which of the below syntax are used for writing the identical part, to separate variables and to end the statement?

A - : , .

B - , . :

C - . , :

D -, : .

Answer : A

Q 3 - Which of the below component in an R/3 system provides a cross-platform runtime environment for running ABAP programs?

A - Processing blocks

B - Kernel and Basis

C - Background job

D - Modularization Unit

Answer : B

Q 4 - Which of the below programs are directly executable and also known as Report?

A - Type M

B - Type K

C - Type 1

D - Type 2

Answer : C

Q 5 - Which of the below program type can only be started using a transaction code?

A - Type 1

B - Type F

C - Type K

D - Type M

Answer : D

Q 6 - Which of the below programs are not executable and act as container for global classes?

A - Type K

B - Type F

C - Type J

D - Type S

Answer : A

Q 7 - Which of the below program are not executable and act as container programs for subroutines that should only be called externally?

A - Type K

B - Type F

C - Type J

D - Type S

Answer : D

Q 8 - Which of the following can be used for customization of the screens?

A - Report

B - Dialog

C - Dialog Programming

D - Changing Parameters

Answer : C

Q 9 - To assign data type of another object to the declaring object, which of the following can be used?

A - LIKE

B - TYPE

C - SAME

D - SIMILAR

Answer : A

Q 10 - While maintaining program attributes of ABAP program, what would be value of TYPE filed to create a module pool?

A - 1

B - T

C - S

D - M

Answer : D

Q 11 - Which of the below Object type contain the data with which programs work at run time?

A - Objects

B - Data Objects

C - Dynamic Objects

D - Business Objects

Answer : B

Q 12 - Which of the below is used to synchronize access of several users using the same data?

A - Lock Objects

B - ABAP Objects

C - Data Objects

D - Dynamic Objects

Answer : A

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 B
2 A
3 B
4 C
5 D
6 A
7 D
8 C
9 A
10 D
11 B
12 A
sap_abap_questions_answers.htm
Advertisements