SAP ABAP Mock Test


Advertisements


This section presents you various set of Mock Tests related to SAP ABAP. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP ABAP Mock Test I

Q 1 - Which of the following Transaction code is used to compare the codes of a program on two systems?

A - SC39

B - SC001

C - SCU01

D - SCU0

Answer : D

Explanation

To compare the customizing settings between 2 systems/clients. Example when some transactions are behaving differently between systems/clients and you are suspecting that some of the customizing is missing from one of them.

T-CODE − SCU0 offers a flexible way to perform comparison include by selecting exactly which parts of the IMG (Implementation Guide) that require to be compared and also allows comparison results to be stored for later use and reference.

Q 2 - In SAP ABAP, it is possible to create multiple lock objects in a table?

A - True

B - False

Answer : A

Q 3 - In SAP ABAP high level architecture, which of the following layer consists of input devices like web browser, mobile devices?

A - Presentation Layer

B - Application Layer

C - Database Layer

D - None of the above

Answer : A

Explanation

The Presentation layer consists of any input device that can be used to control SAP system. This could be a web browser, a mobile device and so on.

Q 4 - Which of the following transaction code is used to open ABAP editor?

A - SE38

B - SC39

C - SCU38

D - SM59

E - RSA1

Answer : A

Explanation

Start the transaction SE38 to navigate to the ABAP Editor

Q 5 - In ABAP editor, which of the following object shows current name of application/business?

A - Menu Bar

B - Standard Toolbar

C - Application Toolbar

D - Title Bar

Answer : A

Explanation

Title Bar displays the name of the application or business process you are currently in.

Q 6 - In an ABAP program, which of the following Processing blocks are not allowed?

A - Subroutine and Function Modules

B - Methods

C - Event Block

D - Program Symbols

Answer : D

Q 7 - An ABAP editor converts all text to uppercase except text strings, which are surrounded by single quotation marks?

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

The ABAP editor converts all text to uppercase except text strings, which are surrounded by single quotation marks.

Unlike some older programming languages, ABAP does not care where a statement begins on a line. You may take advantage of this and improve the readability of your program by using indentation to indicate blocks of code.

Q 9 - Which of the following data types can't be used while defining parameters?

A - Type C

B - Type N

C - Type F

D - Type P

Answer : B

Answer : D

Explanation

You can use any number of radio button groups are allowed in 1 screen.

Q 11 - Which of the below can only be used to control the Type M of ABAP program?

A - Runtime Environment

B - Screen Flow logic

C - Transaction Code

D - None of the above

Answer : B

Q 12 - Which of the below is not an access type for Internal tables?

A - Hash tables

B - Sorted Index tables

C - Dimension tables

D - Standard tables

E - None of the above

Answer : C

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 D
2 A
3 A
4 A
5 A
6 D
7 A
8 C
9 B
10 D
11 B
12 C

sap_abap_questions_answers.htm

Advertisements
E-Books Store