Current Affairs November 2018 - Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs November 2018. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - National Press day observed on ________.

A - November 11

B - November 7

C - November 16

D - November 19

Answer : C

Q 2 - Who among the following won the 8th Asian Shotgun Championship that held in Kuwait?

A - Yuvraj Wadhwani

B - Saurav Ghosal

C - Angad Vir Singh Bajwa

D - Ramit Tandan

Answer : C

Q 3 - Who among the following won the UIM F1H2O Grand Prix?

A - Shaun Torrente

B - Marit Stromoy

C - Nicolas Mahut

D - Mike Bryan

Answer : A

Q 4 - Retired High Court judge Asim Kumar Roy has appointed as the Lokayukta of _____________.

A - Sikkim

B - West Bengal

C - Uttar Pradesh

D - Himachal Pradesh

Answer : B

Q 5 - Who among the following is appointed as the Chief Justice of Tripura High Court?

A - Justice Govind Mathur

B - Justice Sanjay Karol

C - Justice Sanjay Kumar Seth

D - Justice Ajay Rastogi

Answer : B

Q 6 - Who among the following is selected for ‘Global Education Leaders Award 2018?’

A - Dr. Saroj Suman Rajpoot

B - Dr. Saroj Suman Gulati

C - Dr. Amjad Ali

D - Dr. Anita Desai

Answer : B

Q 7 - In the list of most vacation deprived nation in the world, India is ranked at _____.

A - 11

B - 26

C - 5

D - 47

Answer : C

Q 8 - A national institute of Inter-Faith Studies will be set up in _________.

A - Uttar Pradesh

B - Jharkhand

C - Punjab

D - Karnataka

Answer : C

Q 9 - 70-feet tall second highest statute of Lord Buddha unveiled in ___________.

A - Bihar

B - Jharkhand

C - Uttar Pradesh

D - Sikkim

Answer : A

Q 10 - The book titled as “The Illustrated History of Indian Hockey: A Saga of Triumph, Pain and Dreams,” was released by _______.

A - Arun Jaitley

B - V. Naidu

C - Narendra Modi

D - Suresh Prabhu

Answer : A

Useful Video Courses


Video

Current Electricity

48 Lectures 9.5 hours

Mr. Pradeep Kshetrapal

Video

Alternating Current

20 Lectures 6.5 hours

Mr. Pradeep Kshetrapal

Video

Magnetic Effect of Electric Current

39 Lectures 7.5 hours

Mr. Pradeep Kshetrapal

Advertisements