Current Affairs May 2018 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs May 2018. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which of the following countries topped South Asian Junior Athletics Championships?

A - India

B - Germany

C - Japan

D - China

Answer : A

Q 2 - In order to provide skill training to women, United Nations Development Programme announced to set up a skill development center at __________.

A - Hyderabad

B - Indore

C - Bhubaneshwar

D - Chandigarh

Answer : A

Q 3 - California's gross domestic product rose by _______from 2016 to 2017 to become the world's fifth largest economy.

A - $12 billion

B - $127 billion

C - $127 Million

D - $1 Million

Answer : B

Q 4 - Petroleum Minister Dharmendra Pradhan and UAE minister flagged off 1st cargo of ADNOC crude oil for city ________.

A - Chandigarh

B - Mysore

C - Bengaluru

D - Mangalore

Answer : D

Q 5 - AB de Villiers who announced his retirement from all forms of cricket is a famous player of country ________.

A - South Africa

B - Australia

C - England

D - Kenya

Answer : A

Q 6 - Which of the following cities will host 2019 Climate Summit?

A - New Delhi

B - London

C - Abu Dhabi

D - New York

Answer : D

Q 7 - Nicolas Maduro was selected as President of ____.

A - Venezuela

B - Costa Rica

C - Malaysia

D - Guatemala

Answer : A

Q 8 - Which of the following countries became first country in South-East Asia to eliminate trachoma?

A - Nepal

B - India

C - Bangladesh

D - Sri Lanka

Answer : A

Q 9 - ____________became the first woman Chief of the New York Stock Exchange.

A - Stacey Cunningham

B - Pravina Agarwal

C - Johnie Lily

D - None

Answer : A

Q 10 - ___________has been named the Football Writers' Association Footballer of the Year.

A - Harry Kane

B - Mohamed Salah

C - Kevin de Bruyne

D - Keyne Brunnie

Answer : B

Advertisements