Current Affairs June 2018 - Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs June 2018. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Monetary Policy Committee (MPC) of Reserve Bank of India has increased the policy Repo Rate to _________ in Second Bi-monthly Monetary Policy Statement (2018-19).

A - 6.20%

B - 6.25%

C - 7.75%

D - 6.50%

Answer : B

Q 2 - According to the 2018 Global Peace Index released by Australia-based Institute for Economics and Peace (IEP), India has been ranked at _____ position.

A - 136th

B - 16th

C - 160th

D - 133rd

Answer : A

Q 3 - ________is the only Indian to feature in the Forbes' 100 Highest-paid Athletes List.

A - Sandeep Sejwal

B - Vishwanathan Anand

C - Virat Kohli

D - Leander Paes

Answer : C

Q 4 - Which of the following states decided to set up one police station in each district to check power theft and minimize power loss in the state?

A - Telangana

B - Tamil Nadu

C - Maharashtra

D - Uttar Pradesh

Answer : D

Q 5 - The Ministry of Culture, Government of India has introduced a new scheme namely ‘Seva Bhoj Yojna’ with a total outlay of Rs. ________for Financial Years 2018-19 and 2019-20.

A - 32 Crores

B - 320 Crores

C - 325 Crores

D - 326 Crores

Answer : C

Q 6 - Who among the following countries bagged rights to host 2026 World Cup?

A - Mexico

B - Canada

C - United States

D - All of these

Answer : D

Q 7 - According to the 2018 Global Peace Index released by Australia-based Institute for Economics and Peace (IEP), _______ has been found as most peaceful country in world.

A - Portugal

B - Austria

C - Iceland

D - Denmark

Answer : C

Q 8 - Giorgi Kvirikashvili, who resigned recently was Prime Minister of _________.

A - Japan

B - Sweden

C - Georgia

D - Spain

Answer : C

Q 9 - Which of the following state government is planning to invest 107 crore rupees to check soil erosion along the banks of the Ganga and the Padma?

A - Chhatisgarh

B - Tamil Nadu

C - West Bengal

D - Jharkhand

Answer : C

Q 10 - Peter Thomson who passed away recently was a famous__________.

A - Badminton player

B - Golf player

C - Football player

D - Tennis player

Answer : B

Advertisements