SAP Web Dynpro Mock Test


Advertisements

This section presents you various set of Mock Tests related to SAP Web Dynpro. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP Web Dynpro Mock Test III

Q 1 - In Web Dynpro, which of the following stores a single value at a time?

A - Node

B - Attribute

C - Window

D - None of these

Answer : A

Explanation

Node is a collection of attributes.

Q 2 - Which of the following doesn’t contain any graphical components, no views or no windows?

A - Faceless component

B - Non-graphical component

C - Viewless component

D - Standalone Components

Answer : A

Explanation

Faceless components in Web Dynpro doesn’t contain any graphical components, no views or no windows. It only contains a component controller and you can add an additional custom controller.

Q 3 - Faceless components are specifically used for receiving and structuring the data. Faceless components can’t be embedded to other components?

A - True

B - False

Answer : B

Explanation

Faceless components are specifically used for receiving and structuring the data. Faceless components can be embedded to other components using component usage and you can supply the required data to these components.

Q 4 - In Web Dynpro application, you can have a view container with more than one view active at a time?

A - No

B - Yes

C - It depends on data binding

D - It depends on component mapping

Answer : A

Explanation

Q 5 - To create a service call, which of the following transaction code can be used to open wizard in Web Dynpro tools?

A - SE87

B - SE93

C - SE80

D - SE37

Answer : C

Explanation

You can call an existing functional module in a Web Dynpro component using a service call. To create a service call, you can use easy to use wizard in Web Dynpro tools.

You can launch the wizard in ABAP workbench to create a service call.

Run T-Code: SE80

Q 6 - To run an application in debugging mode, you need to set an external breakpoint in one of methods in Dynpro component. It is suggested to set the breakpoint in which of the following method?

A - WDDOMODIFYVIEW

B - WDDOINIT

C - WDDOEXIT

D - WDDOAFTERACTION

Answer : A

Explanation

If you want to run an application in debugging mode, you need to set an external breakpoint in one of methods in Dynpro component.

It is suggested to set the breakpoint in method WDDOMODIFYVIEW under METHODS tab of Dynpro view.

Q 7 - In Web Dynpro environment, you can manage older objects using which of the following feature?

A - Version Management

B - Debugging

C - MVC

D - Service Call

Answer : A

Explanation

You can use version management to manage older version of an object, compare versions or you can also reset them.

Q 8 - In Web Dynpro, is it possible to store a version of an object without releasing it?

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

You can also store a version of an object without releasing it. To perform this, select the object in editor area and go to Utilities tab →; Versions →; Generate Version

Q 9 - In Web Dynpro application, which of the following can be used to display the important information about Web Dynpro application?

A - Notes

B - Messages

C - Announcements

D - None of these

Answer : B

Explanation

In ABAP Workbench, you can also create and show messages that contain information for end users of Dynpro application. These messages are displayed on the screen. These are user interactive messages that displays important information about Web Dynpro application.

Q 10 - To call one Web Dynpro application from another Web Dynpro application, which of the following method can be used to call the URL?

A - create_external_window

B - create_external_view

C - create_external_table

D - create_external_controller

Answer : A

Q 11 - Which of the following settings for handling message in Web Dynpro application allows that if message exists, it will be displayed?

A - Show message component

B - Message is displayed without component

C - Popup window

D - All of the above

Answer : A

Explanation

Show message component −

In this case if message exists, it will be displayed.

Q 12 - To integrate message into message log, which of the following can be used?

A - Service Call

B - Inbound plug

C - Message Manager

D - Message Component

Answer : C

Explanation

You can use message manager to integrate message into message log. You can open message manager using Web Dynpro code wizard.

Q 13 - In Web Dynpro, which of the following method can be used to query if there are any messages?

A - CLEAR_MESSAGES

B - REPORT_ATTRIBUTE_ERROR_MESSAGE

C - REPORT_ATTRIBUTE_EXCEPTION

D - IS_EMPTY

Answer : D

Explanation

IS_EMPTY

This is used to query if there are any messages

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 A
2 A
3 B
4 A
5 C
6 A
7 A
8 A
9 B
10 A
11 A
12 C
13 D
sap_web_dynpro_questions_answers.htm
Advertisements