SAP Solman Mock Test


Advertisements


This section presents you various set of Mock Tests related to SAP Solman. You can download these sample mock tests at your local machine and solve offline at your convenience. Every mock test is supplied with a mock test key to let you verify the final score and grade yourself.

Questions and Answers

SAP Solman Mock Test I

Q 1 - Which of the following provides integration tool for SAP BASIS Administrators to manage underlying infrastructure and application and business processes?

A - SAP Business Warehouse BW

B - SAP CRM

C - SAP Solution Manager

D - SAP Process Integration PI

Answer : C

Explanation

SAP Solman provides integration tools for SAP BASIS Administrators to manage underlying infrastructure and application and business processes. It reduces the amount of effort required to manage the centralized SAP and non-SAP systems.

Answer : A

Explanation

Latest version of SAP Solution Manager is SAP Solman 7.2, this version was made available since H1/2016.

Q 3 - Which of the following are supported browsers for SAP Solution Manager?

A - Microsoft IE

B - Mozilla Firefox

C - Google Chrome

D - Apple Safari

E - All of the above

Answer : E

Explanation

  • Microsoft Internet Explorer
    • IE11 Desktop (recommended)
    • IE7-IE10 until Jan 2016
  • Mozilla Firefox
    • Latest Extended Support Release Cycle (SAP recommended)
    • Latest Rapid Release Cycle (a backup browser is needed)
  • Google Chrome
    • Latest Release Cycle for Windows
  • Apple Safari
    • On OS X for 3 years from version release date

Q 4 - Which of the following feature of SAP Solman deals in creating predefined project plans to cover most important tasks and phases in project implementation as part of solution implementation?

A - Centralized Administration Work Center

B - Issue Management

C - Roadmaps

D - Landscape Management Database

Answer : C

Explanation

To create predefined project plans to cover most important tasks and phases in project implementation as part of solution implementation.

Q 5 - Which of the following feature of SAP Solman deals with alignment of IT management processes as per Information Technology Infrastructure Library ITIL?

A - IT Service Management

B - Business Process Operation

C - Application Operation

D - Maintenance Management

Answer : A

Explanation

IT Service Management

Centrally managed and cover IT infrastructure. Aligned IT management processes as per Information Technology Infrastructure Library ITIL. You can set up external Service Desk and access to SAP service support center.

Q 6 - In SAP Solman, each work center contains which of the following elements?

A - Navigation Bar

B - Navigation Area

C - Content Area

D - All of the above

Answer : D

Q 7 - Which of the following element shows second level navigation and you can select difference reference to specific work center?

A - Navigation Bar

B - Navigation Area

C - Content Area

D - All of the above

Answer : B

Explanation

It shows second level navigation and you can select difference reference to specific work center −

  • Hyperlinks
  • Views
  • Functions

Q 8 - Which of the following is not a project type under SAP Solman Project Administration?

A - Implementation Project

B - Development Project

C - Maintenance Project

D - Upgrade Project

E - Template Project

Answer : B

Q 9 - Which of the following Project type in Project Administration is used to optimize business processes?

A - Template project

B - OPTI

C - Upgrade Project

D - Maintenance Project

Answer : B

Explanation

This project type is used to optimize business processes.

Q 10 - While defining Business blue print, you have to select source system, which of the following is an available option?

A - Business Process Repository

B - Project

C - Solution

D - A & B

E - A, B & C

Answer : E

Q 11 - In SAP Solman, using Change and Transport system you can transport Java and ABAP objects together?

A - True

B - False

Answer : A

Q 12 - While checking Roadmap for Custom Code Management -> SAP Solution Manager, which of the following options are available?

A - Project Setup

B - Blue Print

C - Final Preparation and handover to Production

D - All of these

Answer : D

Answer Sheet

Question Number Answer Key
1 C
2 A
3 E
4 C
5 A
6 D
7 B
8 B
9 B
10 E
11 A
12 D

sap_solman_questions_answers.htm

Advertisements
E-Books Store