SAP Lumira Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP Lumira. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - When you open SAP Lumira, which of the following is not a valid tab in Lumira?

A - Prepare

B - Visualize

C - Compose

D - Plan

E - Share

Answer : D

Explanation

When you login to Lumira Data visualization tool, there are 4 tabs at the top:

Prepare

This is used to import data set in SAP Lumira. Data cleansing is done and converted into the appropriate measures or attributes for the reports.

You can add new custom calculations here.

Visualize

This tab is used to add graphs and charts on the data that has been imported and organized in Prepare tab. You can add different attributes and measures to Label axis.

Compose

This is used to create stories and presentation, including background colors, titles, pictures, and text.

Share

This tab is used to publish your visualizations to different platforms or with different set of users in BI Repository.

Q 2 - When you acquire dataset in SAP Lumira, which of the following tab is used for data cleansing, new calculations, formulas?

A - Prepare

B - Visualize

C - Compose

D - Share

Answer : A

Explanation

Once data set is acquired, it appears in Prepare tab. This data needs to be formatted before charting and visualizations. Different types of formatting can be done on acquired data set −

  • Data Cleansing
  • Create New Measures
  • Create Formula
  • Add New Dataset

Prepare tab has different panels that can be used to perform these functions.

Q 3 - Is SAP Lumira Server a native SAP HANA application?

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

Yes, SAP Lumira Server is a native SAP HANA XS application hosted on and managed by the SAP HANA platform.

Q 4 - In SAP Lumira, which of the following can be used to mention critical data points in a chart by different values meeting certain condition?

A - Hierarchies

B - Input Controls

C - Conditional Formatting

D - All of the above

Answer : C

Explanation

It is used to mention critical data points in a chart by different values meeting certain condition. Multiple conditional formatting rules can be applied on measures or dimensions.

Conditional formatting can be applied on −

  • Bar and Column charts (except 3D column charts)
  • Pie chart
  • Donut chart
  • Scatter chart
  • Bubble chart
  • Cross tab

Q 5 - You want to add a custom prefix to measure values, what is maximum length allowsd for prefix/suffix under display formatting?

A - 128

B - 256

C - 512

D - 1024

Answer : B

Q 6 - In SAP Lumira, you want to check how data is spread over multiple axis in a single chart. Which of the following function you can use in Chart builder?

A - Creating a chart directly using Chart Builder

B - Adding a chart in Chart builder

C - Plotting measures as a dimension in a chart

D - All of the above

Answer : C

Explanation

You can also add measures as a dimension in SAP Lumira. To do this add two or more measures as dimensions in the chart. This can be used to check how data is spread over multiple axis in a single chart.

Q 7 - Which of the following allows you to print Visualizations (PDF format) in SAP Lumira?

A - Prepare

B - Compose

C - Share

D - Visualize

Answer : C

Explanation

To Print a Visualization, go to Share tab → Select Visualizations and you will get an option to Print Visualization at the top.

Q 8 - What is the trial period for SAP Lumira Desktop and server version from SAP Market place?

A - 15 days

B - 30 days

C - 45 days

D - 60 days

E - 90 days

Answer : B

Q 9 - You can add a hyperlink to an external web page, or to another page in the same story. The hyperlink can be added to highlighted text in text boxes, pictograms, shapes, and pictures?

A - True

B - False

Answer : A

Q 10 - Which of the following input control type can be used to see dimension members in drop down list?

A - Combo box

B - Radio button

C - List Boxes

D - All of the above

Answer : C

Explanation

List boxes are more appropriate for smaller input controls, because they show dimension members in a drop down.


sap_lumira_questions_answers.htm

Advertisements