SAP Lumira Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP Lumira. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - When acquiring new data set using CSV file, which of the following option you use to select number and date format?

A - Edit Data Source

B - Advance Options

C - Connections

D - None of these

Answer : B

Explanation

Advance option can be used to select Number and Date format. Click on the Create to enter the data to Prepare tab.

Q 2 - When you acquire dataset in SAP Lumira, which of the following tab is used for data cleansing, new calculations, formulas?

A - Prepare

B - Visualize

C - Compose

D - Share

Answer : A

Explanation

Once data set is acquired, it appears in Prepare tab. This data needs to be formatted before charting and visualizations. Different types of formatting can be done on acquired data set −

  • Data Cleansing
  • Create New Measures
  • Create Formula
  • Add New Dataset

Prepare tab has different panels that can be used to perform these functions.

Q 3 - Which of the following is default chart type in SAP Lumira?

A - Bar Chart

B - Area Chart

C - Heat map

D - Donut chart

Answer : A

Q 4 - In SAP Lumira, which of the following can be used to mention critical data points in a chart by different values meeting certain condition?

A - Hierarchies

B - Input Controls

C - Conditional Formatting

D - All of the above

Answer : C

Explanation

It is used to mention critical data points in a chart by different values meeting certain condition. Multiple conditional formatting rules can be applied on measures or dimensions.

Conditional formatting can be applied on −

  • Bar and Column charts (except 3D column charts)
  • Pie chart
  • Donut chart
  • Scatter chart
  • Bubble chart
  • Cross tab

Answer : C

Q 6 - In SAP Lumira, It is not possible to merge two datasets with same column key using a Join operator?

A - True

B - False

Answer : B

Explanation

To merge −

  • They should have same key column.
  • Column with same data type can be merged.
  • All columns will be merged.
  • Once you click on Merge → It will show new window and compatible data type. Select Merge type and click on Merge.

Q 7 - Which of the following allows you to print Visualizations (PDF format) in SAP Lumira?

A - Prepare

B - Compose

C - Share

D - Visualize

Answer : C

Explanation

To Print a Visualization, go to Share tab → Select Visualizations and you will get an option to Print Visualization at the top.

Q 8 - What is the trial period for SAP Lumira Desktop and server version from SAP Market place?

A - 15 days

B - 30 days

C - 45 days

D - 60 days

E - 90 days

Answer : B

Q 9 - SAP Lumira server via mobile can be accessed by which of the OS platform?

A - Android

B - Windows

C - Ios

D - All of the above

Answer : C

Q 10 - Which of the following can be used to apply interactive filters to a story, making it easy to highlight different areas of the data in the Compose room, or while viewing the story?

A - Hierarchies

B - Filters

C - Input Controls

D - Dynamic Text

Answer : C

Explanation

Use input controls to apply interactive filters to a story, making it easy to highlight different areas of the data in the Compose room, or while viewing the story. The filter created by the input control applies to each relevant visualization. A visualization is relevant if its dataset contains the dimension you are filtering, or a matching dimension.

sap_lumira_questions_answers.htm
Advertisements