Current Affairs March 2019 - Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs March 2019. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - ‘Notun Disha’ is an academic level programme initiated by the government of ________.

A - Tripura

B - West Bengal

C - Odisha

D - Jharkhand

Answer : A

Q 2 - Mathematician Karen Uhlenbeck becomes 1st woman to win prestigious ________________.

A - Abel Prize

B - Nobel Prize

C - Padma Bhushan

D - Pulitzer Prize

Answer : A

Q 3 - Santosh Jha appointed as the Next Ambassador of India to __________.

A - the Republic of Ghana

B - the Soviet Republic

C - the Republic Of Uzbekistan

D - the USA

Answer : C

Q 4 - The first Indian bank to link savings accounts deposits with repo rate is _____

A - RBI

B - SBI

C - Axis Bank

D - IDBI Bank

Answer : B

Q 5 - The first Indian budget carrier to join the International Air Transport Association is ____

A - Vistara

B - IndiGo

C - SpiceJet

D - Kingfisher

Answer : C

Q 6 - Citibank named ¬¬¬¬_________ as Chief of its India Operations.

A - Indra Nooyi

B - Kiran Majumdaar Shah

C - Ashu Khullar

D - None

Answer : C

Q 7 - India successfully launched its first Anti-Satellite Weapon (A-SAT) under the mission named __________.

A - Mission Antariksh

B - Mission Shakti

C - Mission Satru

D - Mission Space

Answer : B

Q 8 - Which boxer won gold At Makran Cup in Boxing?

A - Deepak Singh

B - Manish Kaushik

C - Satish Kumar

D - P. Lalitha Prasad

Answer : A

Q 9 - Which state government has signed an agreement with the central govt. and world bank as a part of Disaster Recovery Project?

A - Uttarakhand

B - Kerala

C - Tamil Nadu

D - Uttar Pradesh

Answer : A

Q 10 - India has successfully tested its first-ever Anti-Satellite (A-SAT) Missile capability under which of the following missions?

A - Mission Avatar

B - Mission Talwar

C - Mission Nisar

D - Mission Shakti

Answer : D

Advertisements