Current Affairs July 2017 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs July 2017. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which of the following banks gave nod to USD 329 million loan to build access roads to 4,000 villages in in all 33 districts of Gujarat?

A - World Bank

B - IMF

C - ADB

D - Asian Infrastructure Investment Bank

Answer : D

Q 2 - The Nelson Mandela International Day, also known as Mandela Day, is observed on _____annually?

A - July 6

B - Mayn 4th

C - 1st july

D - July 18

Answer : D

Q 3 - In wake of alarmingly increasing bad loans and private corporate defaulters, the United Forum of Bank Unions observed ________, as 'Save public sector banks' day?

A - July 19

B - July 9

C - July 8th

D - July 18

Answer : A

Q 4 - Which of the following city was selected as data hub for theMiddle East North Africa and South Asia (MENASA)region?

A - Dubai

B - Paris

C - Phillipinnes

D - Costa Rica

Answer : A

Q 5 - Board of Control for Cricket in India, BCCI appointed ______as the Indian Cricket team's bowling coach?

A - Ravi Shastri

B - Saurav Ganguly

C - Sachin Tendulkar

D - Bharat Arun

Answer : D

Q 6 - The Union Government sanctioned Rs 107 crore for tourism development in_______?

A - Pondicherry

B - Puducherry

C - Goa

D - Himachal Pradesh

Answer : B

Q 7 - The First Gharib Nawaz Skill Development Centre was inaugurated in _______?

A - Mysore

B - Kozhikode

C - Munnar

D - Hyderabad

Answer : D

Q 8 - Who has been appointed as new Chief Election Commissioner?

A - Pranay Kumar Rawat

B - Sanjay Gupta

C - Sanjay Kumar

D - Achal Kumar Joti

Answer : D

Q 9 - Professor U R Rao, who passed away recently was a famous ______?

A - Politician

B - Pilot

C - Scientist

D - Astronaut

Answer : C

Q 10 - NITI Aayog retained India's growth projection at ______?

A - 9%

B - 8%

C - 8.2%

D - 7.5%

Answer : D

Advertisements