Current Affairs December 2016 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs December 2016. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which one of the following became the first state to pay wages to the tea garden workers through bank accounts.

A - Lucknow

B - Kerala

C - Indore

D - Assam

Answer : D

Q 2 - One of the famous personalities, Jayalalithaa who passed away recently was the Chief Minister of _________________.

A - Tamil Nadu

B - Madhya Pradesh

C - Uttar Pradesh

D - Sikkim

Answer : A

Q 3 - The Pradhan Mantri Garib Kalyan Yojana commenced from the 17th December and would remain open for declarations up to ______________.

A - July 2017

B - January 2017

C - 31st of March

D - April 2017

Answer : C

Q 4 - Nana Akufo-Addo won the presidential election in _______________.

A - Uzbekistan

B - France

C - Ghana

D - Tajikistan

Answer : C

Q 5 - Alexander Van der Bellen has been elected as the new President of _____________.

A - Australia

B - Austria

C - India

D - New Zealand

Answer : B

Q 6 - Two new districts Pherzawl and Noney will be carved out of which of the following states?

A - Uttar Pradesh

B - Telangana

C - Manipur

D - Odisha

Answer : C

Q 7 - As per a study by Assocham and Deloitte, India's internet population is likely to increase from the current 343 million users to 600 million users by _________.

A - 2016

B - 2020

C - 2030

D - 2022

Answer : B

Q 8 - Forbes has ranked Prime Minister Narendra Modi at _______ position among the top 10 most powerful people in the world.

A - 9th

B - 10th

C - 4th

D - 2nd

Answer : A

Q 9 - Which womens cricket team won the Asia Cup T20?

A - Pakistan

B - India

C - China

D - Brazil

Answer : B

Q 10 - Which of the following countries decided to withdraw visa-free facility for Indians from January 23, 2017?

A - Malaysia

B - Mauritius

C - Hong Kong

D - Japan

Answer : C

Advertisements