Current Affairs April 2019 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs April 2019. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which Country will launch the world's first fully-fledged 5G mobile networks?

A - China

B - Japan

C - South Korea

D - North Korea

Answer : C

Q 2 - Which Guided Missile Destroyer Ship has been launched by Indian Navy at Mazagon Dock Shipbuilders in Mumbai?

A - Kolkata

B - Kochi

C - Dehli

D - Imphal

Answer : D

Q 3 - India and which country will hold largest ever naval exercise 'Varuna' off Goa coast?

A - France

B - USA

C - UAE

D - Bangladesh

Answer : A

Q 4 - Indian Army signed a Memorandum of Understanding (MOU) with National Hydroelectric Power Corporation (NHPC) Limited, to build four underground tunnels along _____________________ borders for storage of ammunition and other war-related equipment.

A - Afghanistan and Pakistan

B - China and Pakistan

C - Nepal and Sri Lanka

D - China and Nepal

Answer : B

Q 5 - Which of the following Indian rivers discoloration has been a serious issue for years?

A - Periyar River

B - Penna River

C - Tungabhadra River

D - Penneru River

Answer : A

Q 6 - Which country recently released a special stamp on the theme of Ramayana?

A - Sri Lanka

B - Nepal

C - Indonesia

D - India

Answer : C

Q 7 - _____ has become the first ever railway station in the Indian Railways to get an ISO certification from the National Green Tribunal (NGT).

A - Guwahati Railway Station

B - Chennai Railway Station

C - Vishakhapatnam Railway Station

D - Ahmedabad Railway Station

Answer : A

Q 8 - _________________ won 'Global Slag Company of the Year' award.

A - Aditya Birla

B - Tata Steel

C - Reliance

D - TCS

Answer : B

Q 9 - Indias 1st indigenously made long-range missile ___________ successfully test fired.

A - RAM

B - Nirbhay

C - Dhanush

D - None of the above

Answer : B

Q 10 - ___________ honoured with D. Litt by National American University.

A - Shobha De

B - Anita Desai

C - Dr. Sohini Sastri

D - Chetan Bhagat

Answer : C

Advertisements