Current Affairs April 2017 - Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs April 2017. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - EMEIA Fraud Survey 2017 placed India at the _______ place among 41 surveyed countries for the survey done on bribery and corrupt practices in businesses.

A - 12th

B - 9th

C - 41st

D - 30th

Answer : B

Q 2 - ____________ became the first visually impaired Indian to complete the Boston Marathon.

A - Nilam Mehta

B - Sagar Baheti

C - Raj Deep Sehgal

D - Asha Khemka

Answer : B

Q 3 - The National Disaster Management Authority (NDMA) conducted a first-of-its-kind State-level mock exercise on forest fire in _______.

A - Odisha

B - Uttarakhand

C - Karnataka

D - Kerala

Answer : B

Q 4 - The Union Cabinet approved setting up of Indian Institute of Petroleum and Energy (IIPE) at__________.

A - Visakhapatnam

B - Bangalore

C - Mumbai

D - Chandigarh

Answer : A

Q 5 - The Total Tax Revenue Targets of the revised estimates for 2016-17 for both Direct and Indirect Taxes was Rs. ______.

A - 18.97 lakh crore

B - 16.97 lakh crore

C - 40,000 crore

D - 20.12 lakhs

Answer : B

Q 6 - The 5-day 19th Commonwealth Forestry conference was held in _______________.

A - Dehradun

B - Daman and Diu

C - Chandigarh

D - Coorg

Answer : A

Q 7 - Indian environmental engineer _______________ was honoured with the prestigious ‘Cartier Women’s Initiative Award’.

A - Padaru Gururaj

B - Sagar Baheti

C - Trupti Jain

D - Trupti Nihale

Answer : C

Q 8 - Which of the following countries launched its first 1,227-Mghz satellite?

A - Mumnesia

B - Brazil

C - Mongolia

D - Xing-wai

Answer : C

Q 9 - ___________ introduced first biogas-fueled bus for public transport with the help of company Phoenix India Research and Development Group.

A - Kullu

B - Nanitaal

C - Kolkata

D - Mumbai

Answer : C

Q 10 - The second quarterly review meeting on the Swachh Iconic Places announced 10 new iconic places under phase II.

A - Charminar, Hyderabad

B - Adi Shankaracharya’s abode Kaladi, Ernakulam

C - Convent of St. Francis, Goa

D - All of these

Answer : D



Advertisements