- SAP PS - Home
- SAP PS - Overview
- Integration with ERP Modules
- Organization Structure Elements
- SAP PS - Currencies
- SAP PS - What is a Project?
- SAP PS - Defining Special Characters
- SAP PS - Status Profile
- SAP PS - Selection Profile
- SAP PS - Project Profile
- SAP PS - Settlement Profile
- SAP PS - Network Profile
- SAP PS - Network Type
- Person Responsible for Work Center
- Maintain Activity Control Key
- SAP PS - Access Control List
- SAP PS - Cost Component
- SAP PS - Execution Service Profile
- SAP PS - Budget Management
- Number Ranges for Budgeting
- SAP PS - Revenues and Earnings
- SAP PS - Dates
- WBS Scheduling Parameters
- SAP PS - Material
- SAP PS - Versions
- SAP PS - Project Information System
- SAP PS - Consultant Responsibilities
SAP PS Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP PS. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - As per budget, a project related to Capital Investment is commonly?
Answer : A
Explanation
Internal Financed Projects
This includes project related to capital investment or overhead cost projects.
Q 2 - In which of the following currency type, you define work breakdown structure WBS, networks, activities, and orders in one controlling area?
Answer : C
Explanation
Controlling area currency:
In this currency type, you define work breakdown structure WBS, networks, activities, and orders in one controlling area.
As same controlling area is used, currency in a project system is also uniform.
Q 3 - Which of the following Transaction Code is used to define PS text types in SAP system?
Answer : B
Q 4 - In a project, you collect cost and revenues temporarily and they have to settle as part of period end processing. You need a profile type?
Answer : C
Q 5 - In SAP Project System, how many levels of WBS elements can be created?
Answer : A
Q 6 - Up to 9999 can be created with reference to material requirement in Project System?
Answer : A
Q 7 - Which of the following is used to control that the project does not run over allocated budget?
A - Using Availability Control by defining tolerance limits
Answer : A
Q 8 - In SAP PS system, a control key is identified by?
B - Three digit alphanumeric ID
Answer : C
Q 9 - Access control list function should be activated in project profile or network profile?
Answer : A
Explanation
In SAP Project system, you use access control list to assign authorizations for specific Project system objects. Access control list function should be activated in project profile or network profile.
Q 10 - Budget is defined as approved cost for a project and it is same as the cost plan?
Answer : B
Explanation
Budget is defined as approved cost for a project and it is different from the cost plan. Budget is approved cost from management for expected development of order cost for a given time period.