SAP EWM Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP EWM. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Which of the following feature is provided by EWM as compared to SAP WM system?

A - Picking

B - Put Away

C - RF Framework

D - All of the above

Answer : D

Explanation

SAP Extended Warehouse Management EWM is similar to Warehouse management but it provides more features like picking, put away, RF framework, Warehouse structure and more flexible options to manage warehouse functions.

Q 2 - Which of the following area of Storage type is used where products are labeled, identified or cross checked during goods receipt process?

A - Pick Point

B - Identification Point

C - Work Center

D - Yards

Answer : B

Explanation

Identification Point

An area where products are labeled, identified or cross checked during goods receipt process.

Q 3 - Which of the following picking and put away strategy involves sale the oldest material first?

A - FIFO

B - LIFO

C - Put Away

D - All of the above

Answer : A

Q 4 - Which of the following components are part of a Warehouse structure?

A - Warehouse Number

B - Storage Section

C - Storage Bin

D - Quant

E - All of the above

Answer : E

Explanation

Warehouse structure contains a Warehouse number, Storage types, Storage sections, storage bins and Quant.

Q 5 - Which of the following defines define the product processing to be performed in a warehouse and includes activities like packing, labeling, assembling, etc.?

A - Selling and Receiving Goods

B - Value Added Services

C - Good receipt and optimization

D - Routing of goods in warehouse

Answer : B

Explanation

Value Added Services define the product processing to be performed in a warehouse and includes activities like packing, labeling, assembling, etc.

Q 6 - Combining warehouse request items and divide them as per possible criteria like activity area, route or product is known as?

A - Stock Division in Warehouse

B - Waves in Warehouse

C - Stock Removal in Warehouse

D - None of the above

Answer : B

Explanation

In SAP EWM, you can combine warehouse request items and divide them into waves as per possible criteria like activity area, route or product. Waves can be created automatically in SAP extended warehouse management system or manually using defined waves templates.

Q 7 - When handling unit contains different products and products has to put away in different storage sections, which of the following is used?

A - Deconsolidation function

B - Stock Denial

C - Put Away task

D - Activity Area

Answer : A

Explanation

Deconsolidation function can be used to divide handling units across different putaway handling units. This is required when deconsolidate handling unit contains different products and products has to put away in different storage sections.

This is defined under consolidation groups for storage control.

Q 8 - Which of the following is used to access general configuration setting for batch management?

A - In EWM Easy Access

B - In Customizing → Logistics

C - In ERP Easy Access

D - None of the above

Answer : B

Q 9 - In planned replenishment, Replenishment control is triggered when the stock is less than the minimum quantity?

A - True

B - False

Answer : A

Explanation

Planned replenishment can be performed either interactively or in the background. The system calculates the replenishment in accordance with the defined minimum quantity and maximum quantity. Replenishment control is triggered when the stock is less than the minimum quantity.

Q 10 - In EWM, to define most suitable putaway parameters- storage type, section, etc. to place the good in a warehouse in the manner that provides most optimal storage and picking of goods is known as?

A - Resource Optimization

B - Slotting

C - Bulk Storage

D - Ad-hoc Inventory

E - None of the above

Answer : B

Explanation

Slotting is a process in EWM to define most suitable putaway parameters- storage type, section, etc. Slotting places the good in a warehouse in the manner that provides most optimal storage and picking of goods.

There are different parameters that are used in slotting process:

  • Storage Requirement Data
  • Product Data
  • Packaging Data
  • Demand Forecast
sap_ewm_questions_answers.htm
Advertisements