Current Affairs Sep 2016 - Online Quiz



Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs September 2016. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - The 2016 MM Bennetts Award for Historical Fiction in the UK was honored to _________________.

A - Little Woolf

B - Morte dauthor

C - Stuart Blackburn

D - Virginia Woolf

Answer : C

Q 2 - The amount of money allocated by the Union Government for Swadesh Darshan scheme is ___________________.

A - 120 crore rupees

B - 50 crore rupees

C - 400 crore rupees

D - 450 crore rupees

Answer : D

Q 3 - The eleventh meeting of the Group of Twenty (G20) was held on 4-5 September 2016 in the city of _______________________.

A - Hangzhou

B - Beijing

C - Delhi

D - Copenhagen

Answer : A

Q 4 - Who topped the list of Forbes 100 Indias richest person?

A - Azim Premji

B - Mukesh Ambani

C - Anil Ambani

D - Dilip Shanghvi

Answer : D

Q 5 - Prime Minister Narendra Modi announced a special package of Rs. 200 crores to engage the youth of _______________.

A - Jammu & Kashmir

B - China

C - Bangladesh

D - Sri Lanka

Answer : A

Q 6 - The Union Government has restructured and renamed the Indira Awaas Yojana (IAY) as ______________.

A - Pradhan Mantri Awaas Yojana

B - Narendra modi Awaas Yojana

C - Rajiv Gandhi Awaas Yojana

D - None of these

Answer : A

Q 7 - National Hindi Diwas 2016 was celebrated all over India on _____________.

A - 21st September

B - 01 September

C - 10th September

D - 14th September

Answer : D

Q 8 - PRABAL DOSTYK 16 is a joint exercise between India and ____________.

A - Iraq

B - Russia

C - Kazakhstan

D - Iran

Answer : C

Q 9 - Who won the 2016 St. Petersburg Open Mens Singles title?

A - Stan Wawrinka

B - Alexander Zverev

C - Roger Federer

D - Andy Murray

Answer : B

Q 10 - Name the satellite of students of IIT, Bombay that was launched in ISROs launch in which it sent eight satellites to space under one mission?

A - Pratham

B - PISAT

C - SCATSAT-1

D - Junoon

Answer : A

Advertisements