Current Affairs March 2016 - Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs March 2016. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Who among the following has been appointed as Deputy Chief of Army?

A - Ashok Singhla

B - NPS Hira

C - Harshwardan Naotti

D - None of these

Answer : B

Q 2 - What is the amount allocated for Pradhan Mantri Ujwala Yojana?

A - 5,000 crore

B - 15,000 crore

C - 8,000 crore

D - 25,000 crore

Answer : C

Q 3 - Who won the DSC Prize for South Asian Literature 2016 for the novel ‘Sleeping on Jupiter’?

A - Anuradha Roy

B - Jhumpa Lahiri

C - Akhil Sharma

D - Mirza Waheed

Answer : A

Q 4 - India in March 2016 signed loan agreement of 35 Million dollars with the World Bank for Citizen Access to Responsive Services Project of a State called_____.

A - Madhya Pradesh

B - Maharashtra

C - Gujarat

D - Uttar Pradesh

Answer : A

Q 5 - The theme of the International Day of Forests 2016, observed on 21 March 2016, was_______.

A - Forests for Ecology

B - Go Green Be Safe

C - Forests and Water

D - Forests and Hills

Answer : C

Q 6 - The Reserve Bank of India has directed commercial banks to accelerate provisioning requirement, from April 1, for the existing stock of restructured loans that are showing signs of stress. The central bank’s move comes in the back drop of RBI Governor Raghuram Rajan’s drive to clean up banks’ balance sheets by which date _________.

A - March 2017

B - March 2016

C - April 2020

D - December 2017

Answer : A

Q 7 - The World Wildlife Day is observed every year on _______.

A - 20 March

B - 3 March

C - 21 February

D - 13 March

Answer : B

Q 8 - Who won the 6th Cricket Asia Cup Title in March 2016?

A - Bangladesh

B - Sri Lanka

C - Pakistan

D - Australia

Answer : A

Q 9 - 1st All India Open Invitational Snooker Championship 2016 held in Aurangabad, Maharashtra, won by_________.

A - Kamal Chawla

B - Laxman Rawat

C - Pushpinder Singh

D - Rahul Sachdev

Answer : D

Q 10 - India’s first Solar Ferry is installed at________.

A - Delhi

B - Jhoghwada

C - Indore

D - Alappuza

Answer : D



Advertisements