- Appointments
- Awards
- Banking and Finance
- Bills and Acts
- Books and Authors
- Business and Economy
- Committees
- Deaths
- Defence
- Environment
- Important Days
- International
- Miscellaneous
- National
- Resignations
- Reports
- Regional
- Sports
- Science and Technology
- June 2019 - Exams Resources
- Current Affairs - Quiz
- Current Affairs - Test
- Current Affairs - PDF
Current Affairs June 2019 - Online Quiz
Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs June 2019. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.
Q 1 - What is the full form of CBDT?
A - Control Board of Direct Taxes
B - Central Branch of Direct Taxes
Answer : D
Q 3 - _____ is appointed as Chairperson of Lokayukta in Arunachal Pradesh.
Answer : B
Q 4 - Ajay Singh was elected to the board of the International Air Transport Association (IATA).He is a chairman and MD of which domestic airline?
Answer : D
Q 5 - MDR was in news recently, M stands for ___________?
Answer : D
Q 6 - Name the former Chief Election Commissioner, who has been appointed as electoral officer to supervise the BCCI elections that is to be held on October 22.
Answer : C
Q 7 - Name the organization, which develops the trading platforms for retail participants.
A - National Payments Corporation of India (NPCI)
B - Clearcorp Dealing Systems (India) Limited
Answer : D
Q 8 - ____________ appointed as India's representative in the Council of the International Civil Aviation Organisation.
Answer : A
Q 9 - __________ to be honoured with humanitarian award by UNICEF.
Answer : D
Q 10 - India and France to carry out __________, a two-week long mega air exercise.