Current Affairs July 2020 - Online Quiz


Advertisements

Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to Current Affairs July 2020. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Answer : A

Q 2 - ________ has become the highest paid celebrity of Instagram.

A - Kim Kardashian

B - Cristiano Ronaldo

C - Dwayne 'The Rock' Johnson

D - Kylie Jenner

Answer : C

Q 3 - ___________ became the largest Butterfly in India.

A - Golden Diewing

B - Western Dio

C - Golden Birdwing

D - Southern Birdwing

Answer : C

Q 4 - World’s first reusable PPE Kit is launched by _________.

A - Alpha ProTech

B - Technavio

C - Lindström Group

D - India’s Loyal Textile Mills Limited

Answer : D

Q 5 - Government aimed to increase public health expenditure to _______ of GDP by 2025.

A - 7%

B - 3%

C - 2.5%

D - 4%

Answer : C

Q 6 - __________ state received “Elites Excellence Awards -2020” at National Award Elite India Transformation Summit.

A - Assam

B - Chhattisgarh

C - Nagaland

D - Mizoram

Answer : B

Q 7 - Asian Development Bank (ADB) appointed ____________ as new Vice President.

A - Ashok Lavasa

B - Diwakar Gupta

C - Raj Shankar

D - None

Answer : A

Q 8 - India’s first plasma bank was inaugurated in ________.

A - Chandigarh

B - Delhi

C - Mumbai

D - Goa

Answer : B

Q 9 - Fitch Ratings has slashed India’s growth forecast from 9.5% to ___ for FY22.

A - 8%

B - 5%

C - 7%

D - 6%

Answer : A

Q 10 - _______ state launched a portal called “Skill Connect Forum” to connect job seekers with employers on a common platform.

A - Uttarakhand

B - Karnataka

C - Tamil Nadu

D - Nagaland

Answer : B

Advertisements