SAP Web Dynpro Online Quiz


Advertisements


Following quiz provides Multiple Choice Questions (MCQs) related to SAP Web Dynpro. You will have to read all the given answers and click over the correct answer. If you are not sure about the answer then you can check the answer using Show Answer button. You can use Next Quiz button to check new set of questions in the quiz.

Questions and Answers

Q 1 - Mapping done between multiple components using interface controller is known as?

A - View Set

B - Internal mapping

C - External mapping

D - All of the above

Answer : C

Explanation

External mapping

It is defined as mapping done between multiple components using interface controller

Q 2 - Which of the following can be used to navigate from one view to other view in Web Dynpro?

A - Controller

B - Inbound and Outbound plugs

C - View Set

D - Window

Answer : B

Explanation

You can navigate between different views using inbound and outbound plugs. The inbound and outbound plugs are part of view controller and inbound plug defines the starting point of view and outbound plug tells the subsequent view to be called.

Q 3 - Which of the following can be used for a Web Dynpro application to connect to an interface view and further connect a Dynpro component to process the data?

A - Inbound Plug

B - Outbound Plug

C - Controller

D - Viewset

Answer : A

Explanation

A Web Dynpro application can be accessed by user using a URL with a window in Dynpro component. A Web Dynpro application connects to an interface view using an inbound plug which is further connected to Dynpro component that contains Model View and Controller to process the data for Web Dynpro application.

Q 4 - In Web Dynpro, which of the following controller allows to access the data declared by all the views and windows in that component?

A - Component Controller

B - View Controller

C - Both of these

D - None of these

Answer : A

Explanation

Component controller is a global controller, the data declared in this can be accessed by all views and window in that component.

View controller is a local controller for that view and can’t be accessed by other controllers.

Q 5 - Which of the following standard WD component is used to build ALV in Web Dynpro?

A - SALV_WD_TABLE

B - AVL_TABLE

C - SALV_WD_TABLE_USAGE

D - None of the above

Answer : A

Q 6 - Which of the following doesn’t contain any graphical components, no views or no windows?

A - Faceless component

B - Non-graphical component

C - Viewless component

D - Standalone Components

Answer : A

Explanation

Faceless components in Web Dynpro doesn’t contain any graphical components, no views or no windows. It only contains a component controller and you can add an additional custom controller.

Q 7 - In Web Dynpro application, which of the following can be used to display the important information about Web Dynpro application?

A - Notes

B - Messages

C - Announcements

D - None of these

Answer : B

Explanation

In ABAP Workbench, you can also create and show messages that contain information for end users of Dynpro application. These messages are displayed on the screen. These are user interactive messages that displays important information about Web Dynpro application.

Q 8 - To navigate between Web Dynpro application within portal or portal content. Which of the following is a navigation type?

A - Object Based navigation

B - Absolute navigation

C - Relative navigation

D - Work protect mode

E - All of the above

Answer : E

Explanation

To navigate between Web Dynpro application within portal or portal content. Following navigation types are supported −

  • Object Based navigation
  • Absolute navigation
  • Relative navigation
  • Work protect mode

Q 9 - Which of the following T-code can be used to activate trace tool in SAP GUI?

A - WD_TRACE_TOOL

B - WD_TRACE_TOOL_GUI

C - WD_TRACE

D - WD_TRACE_GUI

Answer : A

Q 10 - Which of the following is/are scenarios in Web Dynpro to create interactive forms?

A - Interactive Scenario

B - Print Scenario

C - Offline Scenario

D - Using digital signature

E - All of the above

Answer : E

Explanation

You can create forms based on Adobe software and can use in context for Web Dynpro user interfaces. You can integrate Adobe lifecycle development tool with ABAP editor to ease the development of user interface. Interactive forms using Adobe software allows you to create efficiently and easy development of UI elements.

Following scenario can be used for creating interactive forms −

  • Interactive Scenario
  • Print Scenario
  • Offline Scenario
  • Using digital signature

sap_web_dynpro_questions_answers.htm

Advertisements